Havya ucu kararıyor

Havya ucunun aşınmasının en büyük sebebi ısınma profili ve uzun süre sıcak kalmasıdır. Nikel kaplamanın kalitesi illaki etkileyecektir ama kontrolcüsü sorumlu oluyor genelde. Bende daha önceleri analog kontrolcülü iki havya vardı 937 ve 852 diye geçiyor piyasada. İkiside uçları gebertip en sonunda ısıtıcı porseleni yakıyordu. Sonra kendim basit bi pid devresiyle aynı sapla bi havya yaptım, standa mekanik bi switch koydum kullanmadığımda bu switch sayesinde ısıyı 200 dereceye düşürüp orada bekletiyor kontrolcü ve son iki senedir sap yanmadı uçları değiştirerek kullandığım için onların ömürlerine olan etkisini kestiremiyorum ama kontrollü ısındığı ve çok sıcak beklemediği için uzadığını düşünüyorum. Biraz zaman bulursam devresini ve yazılımını paylaşacağım. Laptop şarj aletiyle çalışıyor ve toplam maliyet 100 lira kadar.
 
Yanıtınız için teşekkürler, diyot tavsiyesini almıştım bir deneyeyim bakalım.
 
Yanıtınız için teşekkürler, diyot tavsiyesini almıştım bir deneyeyim bakalım.
Rica ederim. Bu arada hem 30 hem de 40 watt kullandim solomon. Bana dayanmadı. Oyle cok uzun acik da birakmadim. Diyotu ben silikon tabancasinda da kullandim. Isininca kademe düşürüyorum iyi oluyor. Kolay gelsin.
 
Tabi devresini beklerim, benim de solomondan önce 40 watt swatt diye çin malı bir havyam vardı. Evde iş sürekli düşmediği için 6 yıl falan 2 uç ile kullandım 3. aldığımda uçtan hemen sonra sayılır yandı. Şans mıdır bilmiyorum ama ucu şapka gibi geçenlerdendi 1. ve 2. uçlar 4cm gibi iken 3. uç 3cm di yaklaşık. Tam da hassas ince bir uç buldum diye sevinmiştim. Şansıma mı bozuldu yoksa uç kısa olduğu için rezistansı mı yeterince soğutamadı hiçbir zaman bilemeyeceğim. Solomon da ona göre biraz kaba ama şimdilik iyi iş yapıyor. Diyeceğim o ki belki bir gün eskisinin gövdesini kullanırım sizinki gibi bir şey yapmayı denerim. Değişime giden solomonun eridiğini düşünürsek bu eski havyada is bile yok aklım orda kaldı. Tabi onun için önce 3 başlı bir yıldız tornavida bulmam lazım ki eskisinin içi açılsın. Merakla bekliyoruz paylaşımınızı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…