Bende masama bir izolasyon trafosu yapacağım. Bu tür çalışmalarda riski minimuma indirmek için.
Havya ucu sorunu hala devam ediyor. Bende zamanında ersa satıştan iki üç aldım ama şu an bu fiyatlara alamam.
Bir arkadaşım JBC distribütörü ile partner olarak calisiyor. Oda abi sana jcb alalım demişti olmadı alternatif olarak jcb de alabilirim ama onun da uclari ersa kadar olmasada fiyatları iyi.
Ben yinede bu uçlardan almak istiyorum 3 uc alsam 300 ve 150 TL civarı gümrük kargo 450 TL yapar. Ortalama bir rakam ama gümrüğe yine takılırsa problem. Normal şartlarda takılmamasi lazim.
Doğrudur. Son zamanlarda zaten kargo paralari ve vergiler yurt dışı alışverişi mantıksız hale getirdi.
Siz yine de gümrük vergilerinin odendigine dair bilgi geçin ama muhtemelen o ürünler elinize ulaşamayacak.
Bu is piyasa haline gelmiş. Gümrüğe gelen geri gitmeyen malzemeler bir süre bekletiliyor sonra sanırım ihale usulü satılıyor. Bir kaç face sayfasında toplu satılan
Elektronik ürünleri görüyorum. Muhtemelen gümrük mallarını alanlar piyasaya satmaya çalışıyorlar.
Cok üzücü ve sinir bozucu bir durum.