Hayalet enerji sorunu..!

gurhan_20

Üye
Selamınaleykum değerli üstatlarım.. iş yerimde bulunan yangın sistemi panosundaki -su yok. Arıza lambası hafif sönük bir şekilde yanıyor, takip ettigimde su deposundaki flatöre gittiğini gördüm.. yanlız lambanın yanma sebebi flatörün tetiklemesinden dolayı olmadığını ve hayalet enerji oluşumundan dolayı yandığını gördüm, flatöre giden kablo 3x1.5 .. kablolar birbirinden etkilenmesin hayalet enerji oluşmasın diye 3×1.5 kabloyu tek damar olarak kullandım bosa cıkan 2 ucu iptal ettim ve ilaveten ayrı ayrı 2 damar kablo çektim flatöre.. bu seferde faltörün kendi kablosundan dolayı icinden gecen 3 damar kablonun boşta olan kablodada yine hayalet enerji oluşumu gördüm ve panoda -su yok lambası yine yandı bu durumu nasıl çözerim flatörün kablolarını tek tek ayırma şansım yok biliyorsunuz, önerileriniz nedir ustalarım şimdiden cwp lar icin tesekkur ederim.

Ekli dosyalar

• 20250113_125041.jpg
    20250113_125041.jpg
    219 KB · Görüntüleme: 22
Bunu kim ve hangi sebeple nasıl yakıyor . Bundan kastınız su yok ikazı mı ?
Böyle bir elektriksel terminoloji yok . Bunu herhalde siz uydurdunuz . Bu flatörler genelde ortak uç üzerinden NO ve NC kontak çalıştırır . Herhalde kontağın biri su yokken lamba yakıp diğeri kontak kumanda devresi üzerinden ilgili motoru çalıştırıyor . Basınç şalteri kontağı da bu kontağa seri olmalı .
Bir ilave daha . Bu flatörler bozulmak konusunda biraz heveslidir . İçine su kaçmış da olabilir . İlk önce flatörü değişin . El yazınıza ve görsel izahınıza 10 puan verdim ayrıca .

Son düzenleme:
Bu konunun altına aslında 80 lerden harika bir müzik eklemezsek olmaz.
Ghost Busteeerrsss!

Bahsi geçen lambalar led midir?
Led değil normal ampul

Böyle bir elektriksel terminoloji yok . Bunu herhalde siz uydurdunuz . Bu flatörler genelde ortak uç üzerinden NO ve NC kontak çalıştırır . Herhalde kontağın biri su yokken lamba yakıp diğeri kontak kumanda devresi üzerinden ilgili motoru çalıştırıyor . Basınç şalteri kontağı da bu kontağa seri olmalı .
Bir ilave daha . Bu flatörler bozulmak konusunda biraz heveslidir . İçine su kaçmış da olabilir . İlk önce flatörü değişin . El yazınıza ve görsel izahınıza 10 puan verdim ayrıca .
Evet hocam

Ewet su yok ikaz lambası hayalet enerji geldiği için kısıkta olsa yanıyor sorunumuz bu hayalet enerjiyi ortadan kaldirabilirsem dolayisiyla lambada yanmayacak. Burdaki amacımız lambanin hayalet enerjiden dolayi yanmamasi.. flatör değisimi sağlandi flatörluk bir durum değil. Flatörün kendi kablosunda oluşan hayalet enerji ortadan kaldırmamız gerekiyor cwp icin çok tesekkur ederim hocam saygılar

Led değil normal ampul

Evet hocam

Ewet su yok ikaz lambası hayalet enerji geldiği için kısıkta olsa yanıyor sorunumuz bu hayalet enerjiyi ortadan kaldirabilirsem dolayisiyla lambada yanmayacak. Burdaki amacımız lambanin hayalet enerjiden dolayi yanmamasi.. flatör değisimi sağlandi flatörluk bir durum değil. Flatörün kendi kablosunda oluşan hayalet enerji ortadan kaldırmamız gerekiyor cwp icin çok tesekkur ederim hocam saygılar

hayaleti avometreyle bi korkutun bakalım ne tepki verecek?

Forum istatistikleri

Konular
130,319
Kullanıcılar
453,595
Son üye
theexorcism

Yeni konular

Geri