Her derde deva röle

arkadaslar ben yıllardır abb rvc veya rvt serisini kullandım ama 12 cs çıktıktan sonra işler degişti dogru hersey (rgk)mukemmel ve eksiksiz degıl ama nerde ise herturlu ihtiyaca cevap veriyor evet kondansatorleri 2 fazda baglayamıyoruz o zaman sayacı dusunmekte fayda var ekran olayı dogru gunesli bi ortamda sıkıntı oluyo ama gulunde dikeni var sekonder uçlarında 50 ma geçerken saglıklı çalışmaya baslıyor dusunki bir işletme var 1000-5 akım trafolu bunu yuku 9-10 a asagıya dustugunde reaktıf cezaya gırse ne kadar zaten ona uygun kademe baglamamız gerekır birde arızla çıkma oranı çok zayıf 350 civarında bagladım inankı 1 tane bile çıkmadı ama hersey dort dortluk degıldır su an en iyisi entes 2 faz olayını vede kademe sayısını 18 olacak biçimde role çıkaracaklarını soyledıler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Şu bir gerçek ki Entes yıllardır kompanzasyon sistemleri için çözüm üreten bir firma. Ancak lider olmak yetmiyor, bunu sürekli olarak geliştirmek lazım. Çünkü teknoloji başdöndürücü bir hızla ilerliyor. 2008 yılı başı itibariyle piyasaya açılan elektroPAN şirketi güçlü ArGe çalışmalarıyla müşterilerden gelen talepler doğrultusunda rölesini şekillendiriyor ve gün geçtikçe mükemmele doğru yol alıyor. Yalnız şunu da unutmayalım, müşterilerin istekleri hiçbir zaman bitmez!
 
Son düzenleme:
tense 0,01 ampere kadar okuyor denmiş de, eger bu role de entesinki gibi akım trafosundan deger alıyorsa; akım trafosu cıkısı en az degeri asagı yukarı 0,05A dir. yani o 0,01A de algılasa ne ıolur algılamasa ne olur. mantıklı olanı 0,05 demek. ama bu durum, 1000/1,100/1, vb. gibi ceviren bir akım trafosu varsa kullanılabilir.
 
Akım trafolarının sekonder çıkışında (sınıfına göre) +-%(sınıfı) hata ile akım dönüşümü olur. Primerden akım geçiyorsa sekonderden de mutlaka akım geçer ve bu akım düzeyi 0,05A'in altında da olabilir. Akım trafolarının sekonder çıkış akımını, minimum 0,05A akımı ölçebilen cihazlarla karıştırmayalım.
 
Simens enerji analizatörü görmüştüm onda bu özellik vardı.
 
ben akım trafolarının duyarlılığını yaklaşık olarak 100de 1i olarak, dayanıklılığını da yaklasık 1.2-1.25 katı olarak biliyordum(Bu aralık dısında algılamaz, algılasa da hatalı olur) yanlış biliyorsam kusura bakmayın.
 
uzun zamandır forumda dikkatimi çekti
kael rolenin argesi , elektropan'ın argesi , gepanın argesi, tensenin argesi, işlerinde bulunan veya yakın olan arkadaşlar foruma değerli eklentiler yapıyorlar
nedense entesin argesinden veya yakınından bir arkadaş bu forumda görememek beni şahsen üzüyor

ek olarak şunu eklemek istiyorum,
kötü role diye bir şey yoktur sonuç itibari ile her rolenin asli görevi kompanzasyon yapmaktır güncel sisteme ayak uyduramamış role vardır olaya bu yönü ile bakarsak daha keskin olur
bazı durumlarda bazı firmalarda cihazlarda yenilik yapmak ciddi yatırımlar gerekmekte ticari olarak olaya bakıldığında cihazda üstün bir özellik yapılması durumunda olunulsa bile ticari giderler firmaları firenleyebiliyor

şahsen bir çok yerli roleyi gördüm ve analiz etme durumumuz oldu hepsi de birbirinden güzel
asıl güzellik bunları yerli mühendislerimizin yapması
her muminin kardeş olduğu gibi her muslüman muhendisimizde bizim kardeşimizdir.

Başarılar dilerim
 
iki fazlı kondansatör ne ben onu anlıyamadım ilk defa sızden duyuyorum??
 
Birkaç yıldır istanbul'daki fuarlara katılmaya çalışıyorum ,daha entesin standını göremedim. Entes'i telefonla aradım bir konuda bilgi almak için 3 defa aradım bir türlü cevap alamadım her defasında bir süre sonra aramam rica edildi.En sonunda ben bağlayacaksanız bağlayın yoksa bir daha aramayacağım diye çıkışınca beyefendinin birine bağladılar ve bir dakıka içinde sorumun cavabını aldım.
Söylemek istediğim Entes'in piyasanın en çok kullanılan rolesi olması Entes çalışanlarının, yetkililerinin müşterilerden uygulama yapanlardan, fuarlardan ve bilgi paylaşımı ile entesi haklı olarak öven ve yine haklı olarak eksikliklerini dile getiren forumlardan uzak durmalarını gerektirecek bir durum değildir.Aksine bu rahatlıkla daha çok bilgi paylaşımı ve daha çok müşteri memnuniyeti ile pazar payını artıracaktır.
 
iki fazlı kondansatör ne ben onu anlıyamadım ilk defa sızden duyuyorum??

Bildiğimiz iki kutuplu (monofaze) kondansatör. Ama bunlar faz faz arasına (400V'a) bağlanabiliyor. Resimlerine bakabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • ede1.jpg
    22 KB · Görüntüleme: 17
  • electronicon1.jpg
    23.2 KB · Görüntüleme: 12
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…