Her Gün Eczaneye Gelerek Pansuman Yaptıran Sokak Köpeğinin İç Isıtan Görüntüleri | NTV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Elmalı nın çevirisini yazmış.
Öyle uygun görmüş.
Olabilir
öyle uygun görmedim, benim elimdeki kitap bu, yasal satılan, diyanet onaylı bir kitap. (bu arada başka kişilerin de çevirilerini okudum merak etmeyin ama onlar onaylı değildi) diyanet kendisiyle çelişiyorsa ben ne yapabilirim? diyanetin sayfasında sizin dediğiniz gibi yazıyor. çelişkiler, çelişkiler ...
siz de doğru paylaşım, ben de doğru paylaşım, ikisi de diyanet onaylı...

edit: sanırım diyanet google çeviri kullanıyor, aynısı google da ve copilotta çıktı.

Son düzenleme:
öyle uygun görmedim, benim elimdeki kitap bu, yasal satılan, diyanet onaylı bir kitap. (bu arada başka kişilerin de çevirilerini okudum merak etmeyin ama onlar onaylı değildi) diyanet kendisiyle çelişiyorsa ben ne yapabilirim? diyanetin sayfasında sizin dediğiniz gibi yazıyor. çelişkiler, çelişkiler ...
siz de doğru paylaşım, ben de doğru paylaşım, ikisi de diyanet onaylı...
İşte bu gibi nedenlerden dolayı sadece meal okumak olmaz, tefsirlere de bakmak lazım. Meal demek çevirenin anladığı şekilde tercüme etmesi demek. Çeviren o şekilde mana vermiş ama başka manaları da var onları tercih etmemiş.​

Son düzenleme:
İşte bu gibi nedenlerden dolayı sadece meal okumak olmaz, tefsirlere de bakmak lazım. Meal demek çevirenin anladığı şekilde tercüme etmesi demek. Çeviren o şekilde mana vermiş ama başka manaları da var onları tercih etmemiş.​
elmalılı hamdi yazır'ın ilmini sorguluyorsanız, diyecek lafım yok. hele ki arapça bilmeyen bir diyanet başkanı varken...

elmalılı hamdi yazır'ın ilmini sorguluyorsanız, diyecek lafım yok. hele ki arapça bilmeyen bir diyanet başkanı varken...
Ben elmalının ilmini sorgulamıyorum elmalılı tek başına sadece meal yazmamıştır zaten. Ondan meal yazması istenmiş kendisi tefsirsiz meal yazmayacağını belirtmiştir. Herşeyi araştırıyorsunuz bunu da araştırırsınız.

"Birinize ölüm geldiği zaman, eğer mal bırakıyorsa, ana babaya, yakınlara, uygun bir tarzda vasiyet etmesi Allah'a karşı gelmekten sakınanlara bir borç olarak size farz kılındı. "Bakara 180

"Allah, size, çocuklarınız(ın alacağı miras) hakkında, erkeğe iki dişinin payı kadarını emreder. (Çocuklar sadece) ikiden fazla kız iseler, (ölenin geriye) bıraktığının üçte ikisi onlarındır. Eğer kız bir ise (mirasın) yarısı onundur. Ölenin çocuğu varsa, geriye bıraktığı maldan, ana babasından her birinin altıda bir hissesi vardır. Eğer çocuğu yok da (yalnız) ana babası ona varis oluyorsa, anasına üçte bir düşer. Eğer kardeşleri varsa, anasının hissesi altıda birdir. (Bu paylaştırma, ölenin) yapacağı vasiyetten ya da borcundan sonradır. Babalarınız ve oğullarınızdan, hangisinin size daha faydalı olduğunu bilemezsiniz. Bunlar, Allah tarafından farz kılınmıştır. Şüphesiz Allah, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir." Nisa 11

Örneğin sadece meale bakarak bu ayetleri anlayamazsınız.​

Son düzenleme:
Tamamdır arkadaşlar;
konuyu tadında bırakıp kapatalım.

sıkıntı yapmayın, ben kendimi şikayet ederim sizler mutlu olun yeter

Ben foruma geldiğimde beni o uyarmıştı. Onuda alıntılayacaktım vazgeçtim sonra.
O zaman tek taraflı yazma sayın TENTEN! Felsefe forumu orası değil mi?
sıkıntı yapmayın, ben kendimi şikayet ederim sizler mutlu olun yeter
Sorun şikayet değil. Burada tartışıyorsak siz, muhsin usta ve ben tartışıyorum. Uyarı yapacaksan üçümüzü de etiketler yazarsın tek taraflı yazmazsın tabi taraftar değilsen!

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
130,305
Kullanıcılar
453,567
Son üye
kayagit

Yeni konular

Geri