Musluktan enerji üretme derdinde değilim ancak gözleminiz harika
Benim istediğim şey şu an elimdeki tertibatta bir de redüktör var. Elle çevrildiğinde rahatça bir 60 W luk ampulü yakabiliyor (Redüktörlü hali ile) Ancak Ampermetrem bozuk olduğundan amperini ve Woltajını ölçemiyorum. Geli gelelim nerede kulllanacağıma ben Trabzonluyum ve yazın tatile gitmeyi planlıyorum gittiğimde uğraş için böyle bir hedefim var dağ evinin hemen 10 m yanından büyük bit ırmak akıyor ve rüzgar 20m de çok iyi. Karar veremedim ya rüzgar türbini yapacağım ki kanatlar vs. daha önce yapmıştım, ya da güzel bir yöntemle hidro elektrikten enerji üretmeyi planlıyorum. Gerekirse istanbulda bildiğiniz DC motor satan varsa başka bir 1 KW ya da 750 W almayı düşünüyorum. enerji tütekimi konusunda sistemden enerji direk kullanılsa daha iyi olur Akülere depolamakla ugraşmak istemiyorum. Saatlik bana 1-2 KW enerji üretsin yeter. Fazlasına bir dağ evinde gerek olucağını pek sanmıyorum ancak, çok araştırdım buradada gene sormak istiyorum daha dogrusu çok sorum var umarım yardımcı olabilirsiniz.
1.Diyelim hidro sistemi ayarladım motor yüksüz çalışır durumda, motordan Stabil bir şekilde 12 V ve ürettiği kadar A almak istiyorum. Ancak bildiğiniz üzre Watt yükseldikçe V de yükseliyor (Cahil olduğumdan kusura bakmayın
V yi sabitleyim Amperi ve Wattı nasıl sabitleyebilirim bir cihazı varmıdır ?
2.Motordan gelen Dc gücü direk inverterden kullanabilirmiyim ? Bu sistemde nelere dikkat etmeliyim ? İnverter woltaj değerlerini neye göre belirlemeliyim motorun çıkış değerlerinemi sistemde harcanıcak enerji değerlerinemi ve bu değerleri Dc güç çıkışından nasıl ayarlamalıyım ?
3.En çok merak ettiğimde, Şu an istanbulda ikâmet etmekteyim ve 8 adet 60 W luk güneş paneli sistemini tam 3 ayda ancak toplayabildiğim. Sorum şu elektrikler kesildiğinde ana sigortayı otomatik indiricek ve güneş enerjisi sistemindeki elektriği sisteme yüklicek bir cihaz varmı ? Olduğunu biliyorum çünki şu an oturduğum binada elektrikler kesilince asasnsör ve ışıklandırma çalıştırılmak için dışardan gelen elektriği kesiyor ve sisteme yedek enerji sistemindeki elektrik veriliyor tabi yukarda bahsettiğim gibi sadece ışıklandırma ve asansör ...
Şimdiden teşekkrüler. ...