Hidrojen ile jeneratör çalışırmı

Enes 5544

Üye
Katılım
10 Nis 2020
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
25
Hidrojen üretip jeneratör çalıştırabilirmiyiz
 
Hangi yöntemle?
Hidrojen, oksijenle yanarak-patlatılarak, birleşerek su oluşturur. Bu esnada diğer fosil yakıtlar gibi bir iş üretir.
Ayrıca uygun membran sistemiyle yine hidrojen oksijenle elektrolik ortamda birleşerek su ve Elektrik üretilir.
Ayrıca en önemlisi füzyon denen kainatın ve hayatın enerjisi, varlığın sebebi olan iki hidrojen atomunun birleşerek helyum oluşturmasına sebep olan reaksiyon. Einstein'in e=m.c2 eşitliğindeki eksilen maddenin enerjiye çevrimidir. İlk ikisi uygulanabilmektedir. Sonuncu için ise füzyon jeneratörü yapıldığını bir kaç yıl önce duymuştum. Füzyon için çok yüksek sıcaklıklara ihtiyaç vardır.
 
Olur.
Bunun için bir adet Toyota Hidrojen arabası alıp motorunu söküp sonrada motorun ucuna da jeneratörü bağlayınca olur.En pratik çözüm bu.

İşe daha ciddi bakacaksak ise Hidrojen ile çalışan bir motora ihtiyacınız var.Endüstriyel seviyede böyle bir motor var mıdır yok mudur onu bilmediğim için bir şey diyemeyeceğim ama nihayetinde olmayan bir teknoloji değil.

Hatta yan ürün olarak hidrojen çıkan bir tesisim olsa bu konuda modifiye bir motor elde edilebilir mi yada büyük çapta jeneratör çalıştıracak böyle bir motor var mı araştırır.Tesise de kurardım.
 
@Enes 5544 Hidrojen kullanan motorlar mevcut. Ancak bunlar modifiye motorlardır. Kullandığımız içten yanmalı motorlardan biraz farklıdır. Hiidrojen motorda 3 farklı yöntem kullanılarak güç elde ediliyor. Yöntemlerdeki farklılık Hidrojen+havanın karışım yeri. Birinde hava ve hidrojen karıştırılarak silindire verilir. Diğer ikisinde ise iki giriş manifoldu vardır. Birinden hidrojen, diğerinden ise hava verilir. Karışım silindir içinde sağlanır. Sonuçta hidrojen motoru var olduğundan dolayı , hidrojeni kullanarak Elektrik üretebilirsiniz.

@Ar-kur-Tek , hidrojenin yan ürün olduğu bir tesis varmıdır? Merak ettim. Direk olarak Hidrojen açığa çıkan benim bildiğim bir nükleer santraller var. Mesela koklaştırmada da , gübre üretiminin bazı aşamalarında, bazı geri dönüşümlerde yan ürün olarak metan (CH4) açığa çıkıyor. Sizin bildiğiniz yan ürün olarak direk hidrojen gazı açığa çıkaran bir proses varmı? Teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.
 

@deltas

Bende bilmiyorum bunu.Hatta duymadım bile.Bildiğim kadarı ile pahalı bir süreç zaten kendi içinde.Yan ürün olarak çıksa EV araçlara çok daha önceden alternatif olur ve yaygınlaşırdı diye düşünüyorum.

Siz Nükleer santrallerdeki prosesi biliyor musunuz? Yani çıkan gaz radyoaktif olarak kirli bir gaz mı yoksa kullanıma uygun mu?

Edit: Birde yazdığınız modifiye sistemi kapalı devre LPG sistemlerine benziyor sanki. Bu dönüşümü Türkiye'de yapabilen firma var mı ki?
 
@Ar-kur-Tek , Nükleer santrallerdeki proses hakkında bilgim yok. Ancak yan ürün olarak Hidrojen çıktığını , fukushima Santralindeki kazanın sebebi olduğu için biliyorum.. Santralde Hidrojen borularındaki kaçağın neden olduğu söylenmişti. Benzer durum herhalde Çernobil'de de var. (Tam araştırmadım)
Dönüşüm ticari olarak varmıdır bu konu hakkında birşey diyemiyecem. Biz deneysel olarak kullanmıştık.
@Enes 5544 , aşağıdaki linki kullanabilirsiniz. Yeterli bilgi mevcut.
http://bilsenbesergil.blogspot.com/p/6_36.html
 
Hidrojen beni aşar biyogaz çalıştırırmı
 
Çöplerden, hayvan dışkılarından (bu tür atıklardan) kapalı ortamdaki fermantasyonla (mayalanmayla) üretilen biogazla (direk olarak metanla) çalışan bazı çevrim santralleri mevcuttur. İsterseniz onları wikipedia'dan detaylı araştırın. Hidrojen gazı termik santrallerde alternatör sarımlarının soğulmasında şimdilik kullanılyor diye biliyorum.

Yan ürün olarak değil de direk suyun elektrolizi yoluyla veya kok kömürü ile suyun yüksek sıcaklıkta CO ve hidrojen gazına dönüşmesiyle elde ediliyor ki her 2 yöntem de oldukça maliyetli, pek de ucuz değil. Zaten ucuz yöntemler olsaydı şimdiye kadar elektrikli araçlarda yakıt pilli uygulamar iyi,e yaygınlaşırıdı, yeni daha verimli olabilecek olan lityum pilleri çok merakla beklenmezdi, örneğin. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Sayın @binbaşı nında bahsettiği gibi termik santrallerdeki bu hidrojen üretim tesislerini görmüştüm. Çok emniyet önlemlerinin alındığı bir tesisti. Çıkan iki üründe tehlikeli ürün.

Oksijen oksitleyici hidrojende yanıcı element.

Daha önce bir kaç kez hidrojen üretimi için elektroliz ile uğraştım ama öyle profesyonelce değil. Ve hidrojenin üretimi saflaştırılması özellikle depolanması çok zor bir ürün. Bu işle uğraşmak kolay değil.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…