Sn ustam damdaki depolara su basan hidrafor sistemimiz var. Zemindeki depoları dolduran şebeke hattına hidromatlı sistem yaptık.Normal basınç suyun var olduğu 5 saatlik dilimde sadece 1 saat normal diğer 4 saat düşük. Damdaki depoya su basıncı haliyle hepten yetersiz kalacak bu nedenle hidrofor sistemine ihtiyaç duyuyorsunuz. Olay anlaşılmıştır Hocam sayenizde böyle bir sistemin uygulanmakta olduğunu duymuş olduk.
Hocam bende size şunu sorayım benim kendime özel hidromat lı bir hidrafor sistemim var şebeke suyu depoya doluyor ordan motordan geçip daireye geliyor sanırım su kesilince hidrafor devreye giriyor onda sorun yok ama su kesilmediği ama basıncın düşük olduğu zamanlarda da hidrafor un devreye girmesini basınç düzelince kendi çıkmasını istiyorum bu nasıl olurHocam bence sorununuzun en mantıklı ve kolay çözümü genleşme tankıdır. Hidromat kullanım yokken gereken hacimde suyu membranlı tanka doldurur ( örnek 30 yada 50 lt ) ayarlı basınca gelince durur.
Siz musluğu açtığınızda basınç yeterli olduğu için önce tanktan kullanım başlar. Ne zaman örnek verdiğim hacimdeki suyu kullandınız ( 30 - 50 litre ) basınç düşecek ve hidromatınız tekrar çalışacak. Basıncı yakalayana kadar su ihtiyacı varsa hidromat çalışmaya devam edecek. Ne zaman yeterli basınca ulaştı yada kullanım durdu o zaman pompa duracak.
Sisteminize uygun büyüklükte bir membranlı tank ve bir çekvalf kullanmanızı öneririm.
Kolay gelsin.
Not resim temsilidir. Genelde küçük sistemlerde soldan ikinci model tank kullanılır.
pompa çıkışına şalteri bağlayabilirsinHocam bende size şunu sorayım benim kendime özel hidromat lı bir hidrafor sistemim var şebeke suyu depoya doluyor ordan motordan geçip daireye geliyor sanırım su kesilince hidrafor devreye giriyor onda sorun yok ama su kesilmediği ama basıncın düşük olduğu zamanlarda da hidrafor un devreye girmesini basınç düzelince kendi çıkmasını istiyorum bu nasıl olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?