Hidromat arızası

Onur ustam nasılsın? Uzun zaman oldu mesajlarına hasret kaldık.:p Ben iyiyim teşekkürler ustam. Dediğinizde haklısınız. Şebeke boruları kesildikten sonra susuz durumda monte edilen sistemde çalışmaması gerekir. Ama bizim sistemde susuz durumda monte ettikten sonra çalışıyor gece su geldikten sonra sistem düzene biniyor susuz durumda da çalışmıyor. Yani olayı özetlersek sistemi söküp taktıktan enerjiyi verdikten sonra devamlı çalışıyor gece sular geldikten sonra sistem normale biniyor. İlk montajda su olmadığı için sıkıntı meydana gelip sular geldikten sonra düzenli çalışıyor.
Yani benim ilk mesajımdaki havadan dolayı devamlı çalışması teşhisim yanlış. Elektronik kart arızası var gibi geldi bana.
 
Tesekkur ederim hocam iyiyim ben de. Sizin cihaz akilli o zman. Ilk montaji yapan ustaya ben calisiyorum goreve hazirim mesaji veriyor.)
 
Hidromat vardı. santrifüj değişti. 2 defa keçe su kaçıyor sıfır üründe. Usta en son hidromata suç attı. Susuz çalıştırıyor dedi santrifüjü. Ama su gelmeden sisteme enerji vermiyorduk. Yine de hidromatı değiştirdi. Değiştirdikten sonra şu anda şebeke borularında su yok ama sistem çalışmıyor. Bence bizim hidromatın elektronik kartı arızalı.
 
Ustalarım hayırlı günler. Şebekeye bağlı hidromatlı santrifüjmüz vardı. santrifüj arızalandı ve yenisini aldık. Hidromat çalışıyordu ve onu yeni santrifüje taktık enerjiyi verdik. Normalde ilk enerji verdiğimizde 10-15 sn. çalışıp duruyordu. Bu arada şebeke borularında hiç su yoktu. Sonra reset düğmesine bastık çalıştı borularda bir miktar su vardı onu çekti su olmamasına rağmen çalışmaya devam ediyor. Sigortayı birkaç defe açtık kapattık fayda etmedi. Acaba içinde hava olduğundan dolayı ventil takılı felan mı kaldı? Su gece 11 gibi geliyor. Su geldiğinde santrifüjün de havasını aldığımızda sorun ortadan kalkar mı acaba?
Fikirlerinizi bekliyorum.
Merhaba hocam,
Santrifüjde hava varsa pompa fanı sadece içindeki suyu çalkalar basınç oluşturamayacağı için motor durmaksızın çalışır. Flatör sadece depodaki suyun durumuna göre devreye girer, santrifüj içinde hava varsa bunu algılamaz (Ek bir sistem olmadığı sürece), bu şekilde susuz çalışırsa pompanın salmastrasını bozarsınız.
Pompanın seviyesine ve giriş rekorundaki bağlantılara dikkat edin. Eğer pompa suyu kuyudan çeker gibi depodan çekiyorsa yani su seviyesinin üzerine konumlandırmışsanız kaçağı bulamadığınız sürece tekrar hava yapacaktır.

Saygılarımla...
 
Ustalarım hayırlı günler. Şebekeye bağlı Hidromatlı santrifüj depodaki mekanik şamandıra hafiften eğildiği zaman devreye giriyor. Hidromatlı santrifüjün mekanik şamandıra tam düştüğü suyun tazyikli olduğu zaman çalışmasını istiyorum. Basıncı nasıl ayarlamam gerekiyor?
 
(Ustalarım hayırlı günler. Şebekeye bağlı Hidromatlı santrifüj depodaki mekanik şamandıra hafiften eğildiği zaman devreye giriyor. Hidromatlı santrifüjün mekanik şamandıra tam düştüğü suyun tazyikli olduğu zaman çalışmasını istiyorum.)

Şamandıra kolludur, ayar alanı dardır,dar bir açıda çalışır. Flatör kablosunu isetidiğiniz yerinden depoya sabitleyip istediğiniz su seviyesinde motorun çalışmasını sağlayabilirsiniz.
 
Ustam meseleyi anlatamadım. Bizim kurulu hidrafor sistemimiz var. Zeminde depo var. Zemindeki depoyu katlara ve damdaki depolara basan hidrafor sistemimiz mevcut. Bir de zemindeki depoyu dolduran şebeke borunun ağzında hidromatlı santrifüj var. Ben diyorum ki deponun ağzındaki mekanik ( kollu) şamandıra hafiften eğildiğinde su azıcık geldiğinde hidromatlı santrifüj devreye girmesin. Mekanik şamandıra tamamiyle eğildiğinde su tazyikli geldiğinde hidromatlı santrifüj devreye girsin. Bu hidromatın basınç ayarı ile mümkün mü veya nasıl yapabiliriz?
 
Yorum yapabilmek için sisteminizi iyi bir şekilde anlatmanız gerekiyor.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
130,240
Mesajlar
934,709
Kullanıcılar
453,457
Son üye
kemli

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst