Çay makinesini açtığımda entegrenin (lnk 306pn) tekli bacak tarafından yandığını gördüm yanındaki kondansatörede biraz zarar vermişti sağlamdı ama yinede değiştirdim. Prize takıp açmaya çalıştığımda olmadı, ışıkları yanmadı. kabloloları ve bazı parçaları kontrol ettim ama bulamadım entegre ile hangi parça azızalanmış olabilir.
Çay makinesini açtığımda entegrenin (lnk 306pn) tekli bacak tarafından yandığını gördüm yanındaki kondansatörede biraz zarar vermişti sağlamdı ama yinede değiştirdim. Prize takıp açmaya çalıştığımda olmadı, ışıkları yanmadı. kabloloları ve bazı parçaları kontrol ettim ama bulamadım entegre ile hangi parça azızalanmış olabilir. Ekli dosyayı görüntüle 91869 Ekli dosyayı görüntüle 91870
pek parlak değil servisi kartı değiştiriyor tamir etmiyor olmalı konuşuyor bu Karaca'nın ki var o konuşuyor çayı demledim su kaynadı diyor suyun kaynadı dedirtmemişler...
1-) şu yüksek gerilim kapasitoru blok kondansatorde kac volt dc var? 4.7 uF olan sanırım. 450 voltluk kapasitor olması gerekiyor. Bu kapasotorde voltaj olması ön devrenin düzgün çalışıp çalışmadığını belirler.
2-) şemada BP pinine giden C1 kapasitoru var. Bu kapasitor entegrenin çalışması içi gereken voltajı sağlıyor. Bu kapasitor sağlam mı?