Honeywell Sensepoint XCD Gas Sensörü - F11 Arızası

plc analog modül, akım sinyalini iç yapısındaki 250 ohm dirençle 5V'a çeviriyor zaten. analog modül her halükarda 4-20mA'e göre yapılandırılmalıdır. değerlerde varyasyon varsa ortalama değer alınabilir ve/veya kondansator takılabilir. delta ara yüzündeki monitorden değer takibi yapmakta yarar var. bağlantı söylenildiği gibiyse ve plc yapılandırması da doğruysa sorun, gaz sensörünün set ayarları ve/veya kalibrasyonla alakalıdır. tabii tüm bunları sensörün sağlam olduğunu ön kabuluyla yazdım.

Son düzenleme:
plc analog modül, akım sinyalini iç yapısındaki 250 ohm dirençle 5V'a çeviriyor zaten. analog modül her halükarda 4-20mA'e göre yapılandırılmalıdır. değerlerde varyasyon varsa ortalama değer alınabilir ve/veya kondansator takılabilir. delta ara yüzündeki monitorden değer takibi yapmakta yarar var. bağlantı söylenildiği gibiyse ve plc yapılandırması da doğruysa sorun, gaz sensörünün set ayarları ve/veya kalibrasyonla alakalıdır. tabii tüm bunları sensörün sağlam olduğunu ön kabuluyla yazdım.
Sensör ölçüm alıp ekranda gösteriyor.
Dışarıdan başka bir ölçü aletiyle ölçtüğümde akım alabiliyorum.

Sensör üzerindenGND ile 4-20mA çıkışı ölçtüğümde gelmesi gerektiği şekilde
Sensör sağlam ise plc'nin analog girişinden 4-20 mA üreteci ile giriş yapıp deneyin. PLC'yi de test etmiş olursunuz. Sensör çıkışındaki transmitterin sağlam olması PLC tarafında bir sorun olabileceğine işaret ediyor.

220155.webp

Sorun şöyle çözüldü;

Display'in arkasındaki Sink-Source selectoru source ten sink'e sonra tekrar source aldım.
Tekrar denedim düzeldi. Şu anda normal akım ucundan hiçbir ek (direnç vs) gerek kalmadan Delta PLC üzerinden okuma yapabiliyorum.

Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.

"Inhibit" modunda kalmış olabilir mi? sensör 2mA ile sınırlanır diyor,
Manuel 9. Sayfasında.
Kontrol edin.
Herhangi bir problemde İnhb akımı çıkışı oluyor. F arızalarından herhangi biri olduğunda 2mA verip, analog üzerinden alarm gönderir gibi arızayı gönderiyor.

Zamanım olursa bu tür sensörlerde artık MODBUS üzerinden haberleşme yoluna gideceğim. Böylece tüm verileri rahatlıkla almak mümkün.

modbus_baglanti.webp

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,402
Kullanıcılar
459,316
Son üye
chivk95

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler