Hoparlör kondasatör bağlama

Herkese iyi günler,Bit pazarından ucuza bir çift plak hoparlörü aldım.Eve gelip açıp baktığımda kabinin aslında toplama olduğunu gördüm.Üstteki oval hoparlör japon malı,alttaki yuvarlak ise Türk malıymış ama neticede 70 li yıllardan kalma.Bence fena ses çıkmayacak.Bu iki hoparlörde midrange sınıfında.İkiside 8ohm bende paralel bağlayarak 4 ohm da kullanacağim.Benim sormak istediğim ses kalitesini arttırmak için hoparlörlerin üzerine kapasitör takmalımıyım?Eğer evet derseniz nereye ve ölçüsü ne olmalı bile varsa yeşillendirsin bir zahmet..

Ekli dosyalar

• IMG_20241121_201245.jpg
    IMG_20241121_201245.jpg
    144 KB · Görüntüleme: 11
Hayır bunu yapmayın.

Hoparlörler için "crossover" kullanılır, içinde kondansatör ve bobin vardır, internette araştırın, yapabilirseniz veya hazır almayı düşünürseniz ona göre beraber değerlendirelim.
Kardeşim crossover farklı çalışma frekansına sahip olan birden çok hoparlör(bass,mid,tiz) tek kabinde aynı hattan beslenecekse sesi ayrıştırmak için konulmuyor mu?Benim kabindeki iki hoparlörde mid çalacak.Bende bu bakımdan en azından filtre kapasitör eklemeyi düşündüm.Bu hoparlör plak hoparlörü fullrange diye geçiyor.

Kardeşim crossover farklı çalışma frekansına sahip olan birden çok hoparlör(bass,mid,tiz) tek kabinde aynı hattan beslenecekse sesi ayrıştırmak için konulmuyor mu?Benim kabindeki iki hoparlörde mid çalacak.Bende bu bakımdan en azından filtre kapasitör eklemeyi düşündüm.Bu hoparlör plak hoparlörü fullrange diye geçiyor.
sayın konu sahibi, birilerine hitap ederken biraz daha kibar bir dil kullanınız. karşınızdaki adam 71 yaşında.
hoparlörlerin özelliğini bilen sizsiniz, hz google işe yaramadı mı?

sayın konu sahibi, birilerine hitap ederken biraz daha kibar bir dil kullanınız. karşınızdaki adam 71 yaşında.

Şimdi beyefendi sizin kaç yaşında olduğunuz beni ilgilendirmiyor,Cevabımda da bir hakaret yok.Siz sadece dünyaya erken geldiği için kendini kültürlü,akıllı sanan yaşlı adamlardan birisisiniz.Sizin gibi yaşlı tayfasından nefret ediyorum zaten.Şurada eksik bir bilgiyi bulmaya çalışıyorum.Buradada gelip beni rahatsız etmeyi başarıyorsunuz.Çok sıkılıyorsanız müsait bir yerde ölebilirsiniz.

Burası iyice Darülacezeye dönmüş,Bende gelmiş medet umuyorum.Amcalar siz sitenin adını cenazemvar.com yapın sizin için daha faydalı olur.
Cenazemız mutlaka olacakda, cehaletımız olmasın yeter..

Forum istatistikleri

Konular
129,826
Kullanıcılar
452,649
Son üye
sanlav

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri