yunuserts
Üye
Merhabalar, aranıza yeni katıldım. Sizlere nacizane kendi hayatımdan bir sorum var. Ben işitme cihazları satan bit firmada çalışmaktayım. Firma sattığı kulak üstü yada arkası olarak adlandırılan cihazların yanında kulak için kalıpta üretmekte. Bu cihazları hastaların kullanabilmesi için kalıp ile bu cihaz arasına bir hortum koymamız gerekiyor. Bildiğimiz serum hortumuna benzer boyut ve şekildeki bir hortumu 3/2 ye 3/1 oranında büküyoruz ve ters şemsiye sapına benzer "J" bir şekil oluşuyor. bu bükme işlemini el emeği ve sıcak hava tabancası ile yapıyoruz. Bu basit işlem bile 1000 li adetler söz konusu olduğunda saatleri alıyor ve iş kaybı yaratıyor. Benim sizlere sormak istediğim bu bükme işlemini gerçekleştirebilecek bir sistemin kurulup kurulamayacağı.Kısaca açıklamam gerekirse;
-Bir uçtan makara halinde hortum beslemesi yapılacak
-Hortum kendiliğinden kesip şekil alacağı kısma sürülecek
-Hortum ısıtılıp şekil verilmek için kıvrılacak
-şekil verilen hortum kesilecek ve aynı işlem makara bitene yada istene adet sağlanana kadar devam edecek.
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
-Bir uçtan makara halinde hortum beslemesi yapılacak
-Hortum kendiliğinden kesip şekil alacağı kısma sürülecek
-Hortum ısıtılıp şekil verilmek için kıvrılacak
-şekil verilen hortum kesilecek ve aynı işlem makara bitene yada istene adet sağlanana kadar devam edecek.
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.