Halihazırda giyinme odası ve ebeveyn banyosu aydınlatmalarını kontrol eden komütatör anahtar var. Bu anahtar Günsan marka; anahtara 1 faz gelen ve 2 de lambalara giden kablo mevcut. Nötr kablosu mevcut değil. Aydınlatmalarda ise anahtardan gelen kablo ve nötr kablosu mevcut.
Yapmak istediğim şey bu iki aydınlatmadan herhangi biri veya ikisi açıldığı zaman anahtarın ışık vermesi.
Bunu sağlayabilmek adına öncelikle Viko marka ışıklı komütatör aldım. Kullanım kılavuzunda faz girişi ve 2 çıkış görünüyor. Ancak bu şekilde bağlayınca lambaların biri açıkken ışık yandı, diğerini açınca kapandı.
Sonrasında Günsan'ın ışıklı komütatörünü aldım. Mevcut anahtarın ışıklı modeli. Bu anahtarın montajı da bir gelen iki giden kablo şeklinde. Ancak bu modelde de sadece anahtar kapalı konumdayken ışıklar yanıyor. Lambaları açtığımda anahtardaki ışıklar sönüyor.
Viko (soldaki) ve Günsan (sağdaki-önlü arkalı devre) ışıklı komütatörlerin fotoğrafını da paylaşıyorum.
Lambaların herhangi biri veya ikisi açıkken ışıklı anahtarın yanmasını istiyorum. Sizce istediğim sonucu almak için ne yapmalıyım?