confickerbelasi
Profesyonel Üye
ıslak odunla ıslatılacak tip(ler).
şimdi sabah 8:30 ila 16:30 10 aaat yapar birde cumartesi varsa 60 saat eder
ama kanun derki haftalık 45 saat
15 saat haftada 4 haftada 60 saat nerde
söylediklerinizde belki haklısınız ama bir de şu var: eleman düzgün bir firmada çalışıyorsa işinden memnun ise o işten kaytarmaz işine dört elle sarılır. ama o firma dandik ise çalışana bir gelecek vaat etmiyorsa elemandan da fazla bişey beklememeli.Şimdi birşey belirteyim Kanunda hiç de sizin dediğiniz gibi değil. Sabah 15 dk çay arası 12:00-13:30 yemek molası 1.5 saat öğleden sonra 15 dk çay molası varsa bunlar 10 saatin içine sayılamıyor. sabah 8:00 akşam 18:00 8 saat yapıyor. çaymolaları ve yemek toplamda 2 saat dinlenme yani, dinlenmeler çalışma saatinden sayılmaz.
Şimdi bende işletmede çalışıyorum çalışan arkadaşlar hiç de 8 saat çalışmıyor toplasan sıksan 4-5 saat sorunca ölüp bitiyorlar. Patron varken füze roket o gidince goy goy lak lak sonra abi bana para yetmiyor senin durum nasıl. Birkere maaşını bankdan alınca patrona saydırmayacaksın Allah bereket versin diyeceksin en azından kendine... Çalışmanın hakkını vereceksin yokda trilyon alsan bereketi olmaz akar gider. Şimdi gençlerimizde iş ahlakı sıfır hatta ekside işi yapmadan nasıl bitiririm derdin de. Birgün fazla çalışsınlar ertesi gün yoklar telefon açmıyorlar, daha sonraki gün sıradan birşeymiş gibi geliyorlar telefonu açanlar da abi uyumuş kalmışım zaten gecikmişim sen patrona söyleyiver bu gün gelmeyeyim. Haklarında işe gelmeme raporu tutuluyor. 1,5 yevmiye gidiyor. Yada senelik izinlerinden bir gün.Sonra mızzıklama.
Sigara içme çıkıp gelmemeler, tuvalete urgan sallamalar, malzemeciyi satın alacak kadar kaybolmalar... vs.. vs..
Şimdiki 25 yaş ve altı hatta 30 yaş... aynı. Bizim işyerinden biri öldüre öldüre akraba bırakmadı adam. Şunum öldü deyip sonra face den konum ve durum paylaştı ve anneanesini 2. defa öldürdü. Patron oğlun senin nenen geçen sene ölmemişmiydi. Çoğunda 3-4 kredi kartı limit hepsinde full dolu çalışma niyeti sıfır. Ben böyle adamla çalışıp kendimi parçalayacağıma salıyorum gitsin niye moralim bozulsun ki. İşten kaçıyorlar 3 ay sonra dönüş . Geçen yıl işim çok olduğu zamanda 1 yılda toplam 23 kişi girip çıkmış yani ayda 2 kişi yani 15 günden fazla çalışmayan insanlar demek ortalaması. Sonra kalkınmıyoruz cart yapıyoruz curt yapıyoruz. Biz çocukken Almancılar derdiki Almanlar mesaiden sanra memleketleri kalkınsın diye 2 saat fazla çalışıyor demişlerdi. Bizde bırakın fazlasını mesaisini düzgün çalışsın yine yükseliriz. Bu dediğim amiri, memuru, müdürü, işçisi hepsi için geçerli. Adam yaşadığı olaylardan etkilenerek yazmış hakverdim. Kolay gelsin...
söylediklerinizde belki haklısınız ama bir de şu var: eleman düzgün bir firmada çalışıyorsa işinden memnun ise o işten kaytarmaz işine dört elle sarılır. ama o firma dandik ise çalışana bir gelecek vaat etmiyorsa elemandan da fazla bişey beklememeli.
bu arada alman firmaları da çalışanlarına nasıl davranıyor acaba. bizdeki gibi sömürü var mı yoksa çalışanların haklarını tam olarak veriyor mu?
şimdi sabah 8:30 ila 16:30 10 aaat yapar birde cumartesi varsa 60 saat eder
ama kanun derki haftalık 45 saat
15 saat haftada 4 haftada 60 saat nerde
Bende patron arıyorum iş olduğunda yavşayıp, iş bitikten sonra boşlukta orası burası ayrı oynamayan... Vaz geçtim bukadarı yeter
Merhaba,söylediklerinizde belki haklısınız ama bir de şu var: eleman düzgün bir firmada çalışıyorsa işinden memnun ise o işten kaytarmaz işine dört elle sarılır. ama o firma dandik ise çalışana bir gelecek vaat etmiyorsa elemandan da fazla bişey beklememeli.
bu arada alman firmaları da çalışanlarına nasıl davranıyor acaba. bizdeki gibi sömürü var mı yoksa çalışanların haklarını tam olarak veriyor mu?