Iş teklifleri hakkında ne yapmalıyım?

zehooya

Üye
Bir demir çelik firmasında Elektrik otomasyon bakım mühendisi olarak çalışıyorum. Güneş paneli üreten bir firmadan teklif aldım. Şu an aldığım maaşın yüzde 16 fazlası, yan haklar dahil edilirse yüzde 20 , ek olarak tss ve fazla mesai ücreti veriyorlar. 1 yıllık mühendisim. Sizce kabul etmeli miyim? Beni tek endişelendiren nokta oradaki PLC Ler yaskawa ağırlıklı. Kendimi geliştirebilir miyim? Bizde hep Siemens vardı. Bu şirketi basamak olarak düşünüyorum. Kafam çok karışık.

Eskiden ! , çok işyerinde çalışmış olmak,tercih sebebi olabiliyordu.Şimdilerde,çok sık işyeri değiştirmek, hoş karşılanan bir durum değildir.1 yıldabir işyeri değiştiriyor olmak,şüphe uyandıracak ! bir durumdur.Çalışan yönünden :
1. sıra ,kurumsallık,2. sıra işyerindeki işyeri huzuru,3.sıra ücret gelir.1nci ve 2nci sıralarda ! sorun yoksa ,3ncü sıra için mahzur yoktur.

Eskiden ! , çok işyerinde çalışmış olmak,tercih sebebi olabiliyordu.Şimdilerde,çok sık işyeri değiştirmek, hoş karşılanan bir durum değildir.1 yıldabir işyeri değiştiriyor olmak,şüphe uyandıracak ! bir durumdur.Çalışan yönünden :
1. sıra ,kurumsallık,2. sıra işyerindeki işyeri huzuru,3.sıra ücret gelir.1nci ve 2nci sıralarda ! sorun yoksa ,3ncü sıra için mahzur yoktur.
Asıl kafama takılan PLC markası

Asıl kafama takılan PLC markası

Güneş paneli üreten bir firmadan teklif aldım.
1 - Sizi takip ediyorlar çalışmalarınızda işten iyi anlıyorsuz .
2 - Çalıştığınız yerden biri tavsiye etti .
3 - PLC markası değişik diyorsunuz kullanmakta zorluk olacak niye teklif geldi .

https://tr.linkedin.com/pulse/iş-değişikliği-kararı-vermeden-önce-hipostar

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/bakım-mühendisliği.151096/

Bence yaş gençken hopla zıpla.Benim hayat felsefem "bende bu eşşeklik varken semer vuran çok çıkar"
İşten korkma,Siemens'i ögrenmişşen digerlerinide ögrenebilirsin.
Taman bu iş tam benim işim diyene kadar;yani yaptıgın işten hem ekonomik hemde manevi yönden seni tatmin ettiginde işten ayrılmayı düşünmeyeceksin bile.
İlk çalışılan yerlerde 2-3 sene geçirirsen bir müddet sonra tazminatını silip çıkmaya bile cesaret edemeyeceksin.
Maddi zorunlulugun yoksa(ev geçindirmek zorunda vs degilsen) hoplayıp zıplayıp başka deneyimler kazanmak ufkunu dahada açacaktır diye düşünüyorum.Belkide kendi işini kurarsın :)

@fahri yetiş üstad haklı.
Son zamanlarda yapılan istatiklere göre "en iyi" iş değitirme sayısı 3 müş.

Yani az iş değiştiriseniz de kötü, "Çekingen" veya "az biliyor", fazla ise "bir yerde dikiş tutturamamış" imajı oluyormuş.

Kendinize güvenin, Siemen'si biliyorsanız diğerlerini de öğrenebilirsiniz, hatta daha iyi bile olur, karşılaştırma yapabilirsiniz.

Yeterki çalışma ortamınız, iş arkadaşlarınız "iyi" olsun.

@alarmko üstada katılıyorum.
Haydi hayırlısı diyelim.

Son düzenleme:
Bir demir çelik firmasında Elektrik otomasyon bakım mühendisi olarak çalışıyorum. Güneş paneli üreten bir firmadan teklif aldım. Şu an aldığım maaşın yüzde 16 fazlası, yan haklar dahil edilirse yüzde 20 , ek olarak tss ve fazla mesai ücreti veriyorlar. 1 yıllık mühendisim. Sizce kabul etmeli miyim? Beni tek endişelendiren nokta oradaki PLC Ler yaskawa ağırlıklı. Kendimi geliştirebilir miyim? Bizde hep Siemens vardı. Bu şirketi basamak olarak düşünüyorum. Kafam çok karışık.

Yeni yılda zaten maaşınıza zam gelmeyecek mi? Birçok şirkette yıl başı civarı zam yapılıyor ama, şu anda diğer işe girseniz 1 yıl boyu yeni artış olmaz sanırım. Asgari ücrete gelecek zam bile %20'nin üzerindedir.

Forum istatistikleri

Konular
129,734
Kullanıcılar
452,456
Son üye
WasTR

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri