TÜRKÇE olan ve bir TÜRK'ün yazdığı lisanslı hiç bir programı kırmadım, kurmadım, kullanmam, lisansız promram konusunu sakın açma git bak, adliyeden emniyete, her yerde var.( ben kurdum, ve itiraz etmediler, zamanında ve hala aynı döngü devam ediyor)(bu arada forumda bulunanların kaçı lisanslı windows kullanıyor yada sen?)Programları silmek, kendiniz para vermedikçe ahlaki değil. Sonuçta sizi o işyerinde verdiğiniz her emek, her dakika karşılığını aldığınız bir para sonucunda oluşuyor. Bunu hobi ve zevk olarak yapmıyorsunuz. O emeği harcamanız sonucunda para alıyorsunuz. Yazılımın ticari olması boyutu ise. Siz crack yazılım kullansanız da sonuçta ceza size gelmiyor. Şirkete yazılıyor. O kısmı, iş verene söylemeniz gerekli sadece. Benim bu programı kullanmam lazım, ben lisansız program kullanmam diyebilirsiniz o da hakkınız. Sonuçta yasa dışı, bir olay. Ama şunu da unutmamak lazım kendi emeğinizi koyarken, başkasının yazıp ortaya koyduğu programı kullanıp onun da emeğini çalıyorsunuz. Sonradan da bu kendinizi haklı göstermez bence.
Slm. Burada bana bir kaç nokta yanlış geliyor Birinci husus şahsi olarak para verip lisans alıdığınız bir programı çalıştığınız işyerindeki bilgisayara yüklemeniz yanlış. Eğer bir program var sie ihtiyaç olan iş sahibine, müdüre yada patrona her kimse yetkili ona bildirisiniz ve temin edilmesini sağlarsınız ve işinizi yaparsınız temin edilmez ise işinizi yapamaz ve ilk fırsatta sebebini söylersiniz.bir iş yerindeki bilgisayarı, çalıştığım işle ilgi programlar kurdum, Elektronik progaramlar. geldiğimde hiç biri yoktu bom boş sıfır bir bilgisayardı. çalıştığım sürece bu programlardan faydalandık. işten ayrılırken bilgisayarı aldığım gibi bıraktım, kurduğum ve benim kullandığım ne varsa sildim. şimdi iş yeri sahibi o programlar benim diyor sizce haklı mı? lisans ve kullanım hakları bana ait programları o bilgisayarda bırakmam mı gerekiyordu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?