paskomya
Profesyonel Üye
TÜRKÇE olan ve bir TÜRK'ün yazdığı lisanslı hiç bir programı kırmadım, kurmadım, kullanmam, lisansız promram konusunu sakın açma git bak, adliyeden emniyete, her yerde var.( ben kurdum, ve itiraz etmediler, zamanında ve hala aynı döngü devam ediyor)(bu arada forumda bulunanların kaçı lisanslı windows kullanıyor yada sen?)Programları silmek, kendiniz para vermedikçe ahlaki değil. Sonuçta sizi o işyerinde verdiğiniz her emek, her dakika karşılığını aldığınız bir para sonucunda oluşuyor. Bunu hobi ve zevk olarak yapmıyorsunuz. O emeği harcamanız sonucunda para alıyorsunuz. Yazılımın ticari olması boyutu ise. Siz crack yazılım kullansanız da sonuçta ceza size gelmiyor. Şirkete yazılıyor. O kısmı, iş verene söylemeniz gerekli sadece. Benim bu programı kullanmam lazım, ben lisansız program kullanmam diyebilirsiniz o da hakkınız. Sonuçta yasa dışı, bir olay. Ama şunu da unutmamak lazım kendi emeğinizi koyarken, başkasının yazıp ortaya koyduğu programı kullanıp onun da emeğini çalıyorsunuz. Sonradan da bu kendinizi haklı göstermez bence.
bu arada bilgisayarı kullanmayı,emeğin karşılığı olarak görmeyene ne bırakmak istersin. adam makineyi açınca feysime giremiyorum diyor. tarayıcını açıp tıklamazsan değil feyse internete bile giremezsin. eğer düşünce gücüyle çalışan bir bilgisayar varsa, aldatashette bileşen bulabiliyorsa, ikayserili arkadaşımın paylaştığı özgür yazılımı açıpta direnç değerini bulamıyorsa suçlu benim