ibutton (Tom Anahtarı)

gumus

Üye
Katılım
1 Ocak 2008
Mesajlar
33
Puanları
1
Yaş
57
selam arkadaşlar,
bu güne kadar mevcut PLC ve HMI kullanılan otomasyon panolarında kullanıcı şifresi belirleyerek kullanıcıların farklı sayfalara ulaşmasını sağlamaktaydık. fakat bunun sağlıklı olmadığı zaman içinde kullanıcıların birbirlerinin şifrelerini öğrenerek yetkisizce farklı sayfalara girdiklerini görmekteyiz.

şimdi ibutton veya tom anahtarı vasitası ile yapıldığını görmekteyiz.
yani 3 kullanıcı var diyelim ve 3 adet tom anahtarı var ana ünite PLC ye RJ45, RS232,RS485 ile bağlı olabilir.
3 ayrı kullanıcı tom anahtarları kendilerinde olduğundan diğer kullanıcıların sayfalarına girememekteler.
yanlız gördüğüm kadarı ile bu tür uygulamalar türkiyede bazı arkadaşlarımız tarafından yapılmakta ama hatalı yapılmaktadır. (tom anahatarı takıldığında içinde olan bir kuru kontak kapatmakta kullanıcı isterse bunu kısa devre yapabilir)
dolayısıyla bu uygulama bana göre yanlıştır.


bu uygulamadan tom anahtarı takıldığında bağlı olduğu PLC tom anahtarı seri numarası okumalı ve HMI da o kullanıcıya ait sayfaları sunmalıdır.
ben S7-1200 PLC ve KPT Touch panel kullanmaktayım ve kimsa sanayide kullanılmak üzere böyle bir projem var bildiğiniz gibi S7-1200 Ethernet ile haberleşmektedir.
konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarımızın mesleki dayanışma göstererek burada paylaşım yapmasını önemle rica ederim.
Hepinize Hayırlı ve Bol kazançlı günler dilerim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Forum istatistikleri

Konular
128,924
Mesajlar
921,727
Kullanıcılar
451,090
Son üye
kepyana

Yeni konular

Geri
Üst