indesit buzdolabı alt bölümde buzlanma

harunpaşa

Üye
Katılım
3 Eyl 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
47
10 yıl önce aldığım defrooz çift kapılı indesit marka buzdolabının alt bölümünde buzlanma yapıyor.servis termostat derecesini 2 de kullan demişdi,bizde hep öyle yaptık.sebzeler resmen buz tutup bozuluyo.defrozz bölümü iyi çalışıyor.ama alt kısma birşey koyamaz olduk.aynı zamanda alt kısmın arkası karlama oluyo.aldığımın 2 ci yılında termostat 3 yılında motorunu değiştirdim.zaman zaman da motordan acayip sesler gelmeye başladı.3-4 dakika kazıntılı ve uhultu şeklinde fazlaca sesler geliyor. termostat arızalı olsa üst kısımda da arıza olmazmıydı.arıza hakkında yardımlarınızı bekliyorum.teşekkürler.
 
buzdolabınız no frost mu yoksa derin donduruculu mu yorum yapabilmek için bunu birbirinden ayırt etmek gerekiyor. eğer tek kapılı ise buzdolabınızın termostatı arızalı olabilir. üst bölme genelde buzladığı için farkına varamazsınız. alt bölme fazla soğutur yiyecekleriniz buzlar yada buzdolabından çıkarılınca bozulmuş şeklini alır. eğer no frost ise alt bölme damper termostatınız arızalanmış olabilir. yada alt bölüm fanı arızalı olabilir. bunun yanındaki sebebler alt kapı contaları hava alıyor olabilir. içeriye hava ile birlikte giren nem alt bölmenin arka tarafına soğuk yüzeye yapışarak buzlama yapar. birde alt bölmeye sıcak yemek yada yiyecek koymuş olabilirsiniz. elimden geldiği kadar açıklamaya çalıştım sizin için ne kadar açıklayıcı oldu bilmiyorum.
 
buzdolabınız tersmostatı arızalı piyasada termostatını bulabılırsın randıman almak istiyosan cihazdan 2 uclu kuyruk ucu 80cm olan bır termostat alcan motorun arzasıda buzdolabınızın icinde bulunan kılcal bakır borunun daralması daralan kılcaldan gaz seri gecemedigi için motor yukde kalıyo ve sesli calışıyo kılcal daralmasının tamiri mümkünde yildir bence kullanabıldıgınız kadar kullanın sonra size yeni bir cihaz gözüküyo
 
buzdolabınızın arka tarafı buzlama yapıyor dediğinize göre tropikal tarzı bir derin dondurucunuz var. ve söylediğinize göre alta koydugunuz sebzeler buzlama yapıyor. alt tarafa koydugunuz sebzeler arkaya değiyorsa veya sebzelik kısmında değilse üşüyebilir. özellikle sebzelik kısmının üst iki rafında rahatlıkla üşür ve yiyecekler bozulur.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…