vodka
Üye
Merhaba,
İki kapılı Indesit marka nofrost buzdolabım su akıtmaktadır.
Soğutucu : TN 5 FNF (TK)
Model : R134a
Kullanım Süresi : 2.5 yıl
Garanti : Var ancak faturasını bulamadığım için garanti kapsamına sokamıyorum.
Buzdolabı tamirinde hiç anlamıyorum ancak yönlendirme doğrultusunda söküp takabilirim. Teknik olarak yetkin birisiyim.
Sorun : Alt kısmın tavanında bulunan hava kanallarından su damlacıkları gelmektedir. Sanırım tavan kısmı ile ısıtıcı aynı bölmede bulunuyor. Gördüğüm kadarı ile içerisinde beyaz strafor var.
Not 1 : Üst ve alt kısımın sırtında bulunan hava kanalları açık vaziyettedir.
Not 2 : Termostat Alt: Orta ve Üst: Orta Seviyedir.
Aşağıdaki tespitler belki yardımcı olabilir.
Tespit 1 : Üst kısım ile alt kısım arasında ısıtıcı bir bölme var. Zaman zamana çalıştığını gözlemledim. Sıcak olduğu zaman bir problem yok ancak su akıtmaya başaldığı zaman soğuk olduğunu gördüm.
Tespit 2 : Kapı contalarını kontrol ettim. Herhangi bir delik vb sıkıntı görmedim. Ancak kapının açılan tarafına baskı uyguladığım zaman, kapının menteşeli yerinde hava çıkış sesini duyuyorum. Bu bir sorun mudur bilmiyorum.
Tespit 3 : Su akıtma sorunu çeşitli zamanlarda olup kesin bir periyodunu henüz bulamadım.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Burak
İki kapılı Indesit marka nofrost buzdolabım su akıtmaktadır.
Soğutucu : TN 5 FNF (TK)
Model : R134a
Kullanım Süresi : 2.5 yıl
Garanti : Var ancak faturasını bulamadığım için garanti kapsamına sokamıyorum.
Buzdolabı tamirinde hiç anlamıyorum ancak yönlendirme doğrultusunda söküp takabilirim. Teknik olarak yetkin birisiyim.
Sorun : Alt kısmın tavanında bulunan hava kanallarından su damlacıkları gelmektedir. Sanırım tavan kısmı ile ısıtıcı aynı bölmede bulunuyor. Gördüğüm kadarı ile içerisinde beyaz strafor var.
Not 1 : Üst ve alt kısımın sırtında bulunan hava kanalları açık vaziyettedir.
Not 2 : Termostat Alt: Orta ve Üst: Orta Seviyedir.
Aşağıdaki tespitler belki yardımcı olabilir.
Tespit 1 : Üst kısım ile alt kısım arasında ısıtıcı bir bölme var. Zaman zamana çalıştığını gözlemledim. Sıcak olduğu zaman bir problem yok ancak su akıtmaya başaldığı zaman soğuk olduğunu gördüm.
Tespit 2 : Kapı contalarını kontrol ettim. Herhangi bir delik vb sıkıntı görmedim. Ancak kapının açılan tarafına baskı uyguladığım zaman, kapının menteşeli yerinde hava çıkış sesini duyuyorum. Bu bir sorun mudur bilmiyorum.
Tespit 3 : Su akıtma sorunu çeşitli zamanlarda olup kesin bir periyodunu henüz bulamadım.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Burak