Indirect Adresleme

proeng

Üye
Katılım
21 Ara 2008
Mesajlar
37
Puanları
1
Konum
Gaziantep
merhaba arkadaşlar

s7 300 plc lerde "indirect addres" hakkın da bilgi verebilirmisiniz özellikle bir uygulama üzerin de.(örneğin motor çalıştırma vb. gibi.

ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
öncelikle bir hafıza alanı işaretçi olarak atanır ve bu hafıza alanına yazılı olan değerin aktarıldığı yer örneğin indirekt adreslemeyi data bolokta kullanacaksak data bloktaki ilgili satırı işaret eder. Ve bu işaretçi köşeli parantezle ifade edilir. Aritmetik işlem komutları kullanılarak işaretçinin gösterdiği değer arttırılır veya azaltılarak işaretçinin gösterdiği hafıza alanı veya data bloklarına erişim sağlanır. burada dikkat edilecek husus fonksiyon haline getirilen bloklar bu adres yöntemiyle çağrılamaz ve sembolik adres yapılamaz yani gerçek adreslerle çalışmak zorunludur. Eklediğim projede AR1 adres registeri endirekt adresleme olarak kullanılmıştır. DB1 e 4 satırlık bilgi yazılmış ve I124.0 her uyarıldığında mw124 teki değer alınarak adresin gösterdiği data blok satırına yazılmaktadır. Data blokları izlemek için vat tablosu yapın ve bu 4 adet satıra rast gele değerler verin sonra giriş her uyarıldığında ilgili satırın mw124 te yazılan değerle değiştiğini gözleyin.
umarım faydam olmuştur.
 
Hocam öncelikle ilginiz için teşekkür ederim,

P#256.0
L PIW [AR1,P#0.0]
P#L 24.0 DWORD 2
DBD [AR1,P#4.0]

hocam yukarıdaki satırları anlayamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.Saygılarımla
(Eklediğiniz örnek görünmüyor.)

Konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
129,050
Mesajlar
922,855
Kullanıcılar
451,320
Son üye
agurpinar

Yeni konular

Geri
Üst