Intel, Akıllı Televizyon pazarından çıkma kararı aldı

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,237
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Intel, Akıllı Televizyonlara yönelik işlemci üretimini durduruyor. Kararın gerisinde yatan sebep tahmin edileceği üzere pazarda yeterli başarıya ulaşılamamış olması.
Bildiğimiz gibi ARM'nin neredeyse silme hakimiyetinde gelişen bu pazarda, Intel başta CE4100 olmak üzere Atom ailesi altında yer alan birkaç medya işlemcisi ile rol alıyordu.

Intel basın sözcüsü Claudine Mangano konuyla ilgili açıklamasında, bundan böyle akıllı televizyonlara yönelik SoC üretimini sonlandıracaklarını ve Dijital Ev Grubu departmanı altında konumlandırdıkları kaynak ve mühendislerini tablet bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve ultrabook türü dizüstü çözümlere aktaracaklarını söylerken, başta Amerika'nın en büyük kablo firması olan Comcast olmak üzere diğer TV alıcı kutuları (set-up box) üreticilerine işlemci satmayı ise sürdüreceklerini ifade etti.
Özetle artık Intel'in yer almayacağı akıllı televizyon pazarında meydan tamamıyla ARM ile Qualcomm, Nvidia ve Texas Instruments gibi ARM iş ortaklarına kalmış durumda.

Alıntıdır Kaynak: PC Labs
 

Forum istatistikleri

Konular
129,068
Mesajlar
922,980
Kullanıcılar
451,347
Son üye
mrosleon

Yeni konular

Geri
Üst