Intouch Kepserver OPC haberleşmesi

volverine

Üye
Katılım
14 Mar 2007
Mesajlar
186
Puanları
1
S7-200 ile KepserverEx OPC'yi haberleştirdim. I/O'ları OPC üzrinde okuyabiliyorum. Bu aşamadan sonra Kepserver üzerinden okuduğum dataları Intouch'a nasıl aktarabilirim?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Wonderware intouch ta IO taglerin -degiskenlerin- plc den ya da baska bir proses -calsia programdan- cekilebilmesi icin genel prensip: bu tag IO tag oalrak tanımlayip, bu tagi nerden nasil cekcegni intoucha anlatmaktir. Bunun icin de Access name tanimlayip bunun alitna da topic tanilmaniz ve adresi vermeniz gerekir.
Ayrintiyi lütfen intouch IO tagler ve IOServer baslikalrindan bulun. 15-20 dakikalik bir efor gerektirir. Ha bu arada IOServer da bu topiclerin tanimli olmasi gerektigini soylememe gerek yok.
Kolay gelsin
IM
 
ism arkadaşım bilgiler için teşekkürler. Forumu taramama rağmen OPC server için hangi I/O server tipinin kullanılması gerektiğini ve tagname yaratırken Item kısmına ne girmem gerektiğini bulamadım. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
 
Arkadaşlar aşağıdaki linkte geçen "Wonderware Intouch Connectivity" Manuelinde sorularıma cevap buldum. Konuyu takip eden arkadaşlar varsa faydalı bir döküman. S7-200 ve TI505 PLC'leri kepserver'a ve kepserver'ıda intouch'a bağladım.

Teşekkürler


I am using Wonderware and I do not seem to be able to connect to your server on this PC.


DCOM Manual for directions on properly configuring DCOM A connection failure will also occur if you are using the incorrect OPC program ID. Make sure you use the correct program ID. This will be “Kepware.KEPServerEX.V4”

If you are using FastDDE or Suitelink to connect to the server then verify that you have used the correct Application Name in your Access Name. The Application Name for KEPServerEX is "Servermain". Additionally, you do not need to use a Node Name when connecting to the server on a Local PC. For more information see the Wonderware Intouch Connectivity Manual

-Note: We recommend using FastDDE/SuiteLink connectivity to the server whenever possible. This will remove the need for another application between your Project and your data.
 
sayın volverine
S"7-200 ile KepserverEx OPC'yi haberleştirdim. I/O'ları OPC üzrinde okuyabiliyorum"

diye yazmıssınız acaba resimlerle nasıl yaptıgınızı paylaşabilirmisiniz?
ben de su an ethernet üzerinden s7 300 plclerle opc server üzerinden haberleşme yapmak için çalışma yurutuyorum. S7 200 u de merak ettim . sen galiba rs232 ile bağlantı kuruyorsun. herhangi bir adaptor kullanıyor musun?
teşekkur ederim.
 
S7200 ile PC/PPI aracılığıyla RS232 bağlantısı ile PC com portuna bağlanıyorum. Resimleride hazırlayıp fırsat bulunca siteye ekleyeceğim.
 
Sn ahmetbogus, resimleri ekteki zipli dosyaya yerleştirdim. Adım adım resimlemeye çalıştım. Arada kalan nokta var ise herhangi bir ayar değişikliği yapmadan next dediğim noktalardır.
S7-300 serisi üzerinde hiç denememiş olmama rağmen Kepserver'da Siemens TCP/IP ve onun alt cihazları olarak S7-300 ve S7-400 ethernet erişimli şekilde mevcut.
Siz hangi OPC sever kullanıyorsunuz? S7-300 için kullandığınız ethernet kart modeli nedir? Biraz projeden bahsederminisiz?
Kod:
Zip şifresi : www.kontrolkalemi.com
 

Ekli dosyalar

  • Kepserver_S7200.zip
    975.8 KB · Görüntüleme: 329
Moderatör tarafında düzenlendi:
öncelikle resimler için teşekkür ederim.projede kullanmak istediğim opc server (kepwareex v4 )
benim yapmaya çalıştığım gerekli ethernet modulleri hazır olan bir proje için Client hazırlamak . yani kendi istemcimi kendim yazmak istiyorum.modul ise SIMATIC CP 343-1
su an arastırmaya basladım sayılır henuz somut bir çözümüm yok. ama ethernet modulu kullanarak kazanılacak esneklik beni bu yöne itti diyebilirim. çünkü eger ethernet altyapısını kullanırsam yapacagım Scada sistemi geliştirilmeye çok müsait olacak demektir.
 
Sn Volverİne;"s7200 Ile Pc/ppi Aracılığıyla Rs232 Bağlantısı Ile Pc Com Portuna Bağlanıyorum" Bende Sizin Resimlerde Anlatiginiz Gibi, 10 Gundur Kepserverex V4.0 Ile S7 200 Rs232/ppi Multi-master Kablosu Ile Com Porttan Haberlestirmeye Calisiyorum Ama Quality Kisminda Bad Yazisini Good'a Ceviremedim Kablodaki Switch Adreslerini Bana Yazabilirmisiniz
 
9600 baud rate'e denk gelecek şekilde switch yapılanması soldan sağa doğru "01000000"
Com portu meşgul eden bir uygulama olabilir. Forumda com portu check eden bir yazılım vardı onu kullanabilirsin.
Com port haberleşme hızı ve diğer ayaların doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.
Bence en pratik yol -ki bende öyle yapmıştım. Önce MicroWin ile PLC'yi haberleştirip oradaki haberleşme parametrelerini Kepserver S7-200 haberleşme protokolünü seçtikten sonra olduğu gibi kepserver tarafına kopyalamak. Böylece hem PC'den hem PLC'den haberleşme ile ilgili emin olursun hem de parametreleri almış olursun
 

Forum istatistikleri

Konular
129,063
Mesajlar
922,937
Kullanıcılar
451,339
Son üye
burakozdemir123

Yeni konular

Geri
Üst