invertör cikiş gerilimini belirlemeye yardım

xxmustikxx

Üye
Katılım
30 Haz 2007
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
45
Merhaba Arkadaşlar,

15 tane motorum var.
etiket değerleri
üçge 220 0.69 A
yıldız 380 50H 0.4 A 0.09 Kw 0.57 cos 1375 dev.

10 tanesi bir invertöre 5 tanesinide baska bir invertöre bağladım.
İnvertörlerin Markası Yaskava V1000 serisi.

burdaki invertörun amacı sadece frekansı belirlemek. aşırı akımı her motora termik kontrolü ve dur kalkları PLCden ayarlıyorum. yanı gerektiğinde bir invertörde 1 motor çalışabilir. motorları çalıştırmamın sebebı vibrasyonu sağlayarak ürünü ilerletmek.

Motorları üçgen bağladım.

Şimdi benim Sorum:

1. Üçgen bağlantı Dorumudur ? İnvertör Parametrelerinde Cikiş Gerilimi 220 V olarak mı Ayarlamam gerekiyor mu?

2. İnvertörde 30 Hz'e ayarlarsam İnvertör çıkış gerilimi Düşer mi ?

3. 0.69 Amperi mi baz almam gerekiyor ?

4. V/f ne anlamına geliyor ?

5. bazı parametreleri anlamıyorum. yukarda anlatmış olduğu çalışma mantiğina göre hangı parametreler benım için önemli ?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Invertör, tek fazlı ıse
motorları üçgen baglamanız normaldir.Yaskava serısini bilmediğimden, kesın bır sey diyemiyorum.Eger ınvertöre 3 faz giriliyorsa, motorları, yıldız baglamalısınız. Invertörü 30 hz ayarladıgınızda, motorların cıkıs gerılı vede devrı düşer.
Monofaze veya üç faz olmasına göre amkım değerine bakınız.0.09 kx X motor sayısı ınvertör gücünü belırler.
V/F parametre, ınvertörde, ılk Kalkınmada ılave guc saglar , devır yükselırse normale döner..
 
invertör beslemenize bağlı olmaksızın aslında invertör çıkış gerilimi parametrenizi eğer motor üçgen ise 220 yapmalısınız..eğer 380 ise motorlar yıldız olmalıdır. tek faz invertölerde genelde 380 seçeneği yoktur... dikkat edilecek nokta motorlar üçgen ise etikette de göreceğiniz üzere fazla akım çekerler. sürücü akım değeri olarak yıldız bağlantı akım ihtiyacına göre 1 2 boy üstte olacaktır. moment olarak daha uygun olsada sürücü ebatlandırması ve fiyat anlamında eğer uygulama yüksek tork ihtiyacı istememekte ve yıldız bağlantı işinizi görecek ise yıldız bağlayın deim...bu durumda invertör akım kapasitesi düşecek ve invertör 1 2 boy ufalacaktır. 15 i de aynı sürücüde olsa idi yani 10A ve üzeri sürücü ihtiyacınız yerine 6 a işinizi görecektir. dikkat edin derim. ufak güçlerde sorun olmaz ama güç büüyyünce maliyet artar. sürücü ile motor frekansı ayarlanınca motor voltajı uygun değere düşer. 220 veya 380 de kalmaz.. motor momentide düşer..v/f modu vektör modunun iptali gibi bir anlama gelir. aktif ederseniz voltaj frekans ayarı yapar akıma bakmaz vektör kontrol yapmaz sürücü...fanlarda ve değişken yüklerde genelde kullanılır.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,192
Mesajlar
924,101
Kullanıcılar
451,555
Son üye
mundasolar

Yeni konular

Geri
Üst