Invertör seçimi, akü hesaplama ve bir kaç ufak soru...

Benzer fiyatta bir ürün yok.
Kurşun asit akülerin çevrim ömrü düşük siz farketmişsiniz. Ben Gel akü kullandım koronada. Şu an fiyat performans olarak LiFePO4 akü kullanıyorum. Çıkma silindirik hücre satın alıp yüklerim için kendim batarya yapabiliyorum. Li de de takvim ömrü var. Ne yaparsanız yapın bir yere takılıyorsunuz.

Ben victron kullanıyorum.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Ben de genelde aynı forumları ve youtube kanallarını takip ediyorum sonra da kalkıp yurtdışındaki kalitedeki cihazları burada aynı fiyata bulmaya çalışıyorum, olmayacağını anlayınca da halimize acıyorum... Enerji bağımsızlığı ya da en azından yedeklemesi bu kadar zor olmamalı diye düşünüyorum...
Şu anda benim için en mantıklısı sanırım biraz daha para biriktirip uzun süre sorun çıkarmaması adına victron ürünleri kullanmak olacak, megacell aküleri de pek çok kişi öneriyor onları da sisteme dahil edersem aksi bir durum olmazsa 10-15 yıl sorunsuz kullanırım diye düşünüyorum... Fazlardan 1 tanesini yedeklemeyip klima gibi önemli olmayan yüklerde kullanırım, 1 fazı sigorta kutusunda yedek olarak pasif şekilde bırakırım, diğer fazı da victron ile tüm önemli yükleri yedekleyerek eve dağıtırım. Evde enerji takip sistemi de var son 2-3 yılda anlık 8kw surge dışında bir yük görmedim ki bu da klimalar falan çalışırken mikro dalgayı çalıştırdığımda oluyor, klimaları ayırdığımda muhtemelen max 2kw anlık 5kw surge görürüm diye düşünüyorum. Buna göre de yeniden bir tesisat projesi çizdirip o şekilde yol alıcam, şu anda tek merak ettiğim acaba kolon hattı tek fazda böyle bir yükü kaldıracak mı kaldırmayacak mı, sigorta kutusunda kolon hattından gelen kablo üzerinde kalınlığını okumaya çalıştım ama göremedim.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…