Inverter ile evi beslemek - Şebekeyi pasif bırakarak

birileri kulaktan dolma ve internet bilgileriyle kolları sıvamış evine veya karavanına solar sistem inşa eder olmuş.

kopyala yapıştır, oldu mu oldu, çalışıyor mu çalışıyor, haydi allah rast getire! yaptıkları devrelerin çalışıyor olmasının, olduğu anlamına gelmediğini ne yazık ki bilmiyorlar.

meslekten olmayan birinci kullanıcılarla, meslekten olup bu işlerden zerre anlamayanların cesaretine gerçekten hayranım. adamlar resmen saatli bomba yapıp zaman ayarını azrail'e bırakıyorlar.

görüyorum ki bu konuda bi proje ısmarlanıyor. o yüzden bahsettiğim bağlamda ticari değeri olan konulara direkt yardımcı olmayı doğru bulmuyorum. ticari tabirim kafa karıştırmasın, ''bunu tasarlayan, projelendiren ve yapan benim ve sorumluluk da bana aittir'' profesyonelliğinden bahsediyorum.

hiç özen gösterilmeyen bi iş'e takıntı derecesinde yardımcı olmak isteyenlere elbette bi lafım yok. burdan projelendirerek, bizzat gidip yapabilirler fakat neredeyse hiç bi şey söylemeyerek sadece video linki atmayı lütfen bırakalım artık.

tüm bunları PV sistemlerden çok anlamayan ve nerdeyse hiç tecrübesi olmayan meraklı bi meslektaşınız olarak yazdım. umarım meramımı anlatabilmişimdir.
O kadar haklısınız ki artık herkes usta olmak zorunda kaldı bu fiyatlamalara....

Son düzenleme:
İnvertör firmasının sorumluluk baş mühendisi ulaştı nötr için yaptığım topraklama çubuğunu iptal etmemi nötr çıkışından topraklamaya jumper atmamı ve kaçak akım rölesi ve kombiyi denememi söyledi kombim çalıştı ve kaçak akım röle çıkışında nötr ve toprak arasını kısa devre yaptığımda KAKR devreye girip elektriği kesti.son durum bu şekilde

Ekli dosyalar

• 20260302_142843.webp
    20260302_142843.webp
    122.7 KB · Görüntüleme: 15

Forum istatistikleri

Konular
133,423
Kullanıcılar
459,418
Son üye
Ysf7272

Yeni konular