ip ile ethernet üzerinden veri yollama!!!

hay_aaq

Üye
Katılım
25 Şub 2011
Mesajlar
1
Puanları
0
Yaş
35
selam arkadaşlar... üzerinde çalıştığım bi proje war... daha çok pic ile ethernet kartı haberleştirme yazılı konuya yakın bişi... ben atıorm tasarladıım devreye dc 5V verip, bu verdiim değeri normal ethernet ile herhangi başka bi yerden (lcd,arayüz vs.) görmek istiyorum... yani iletimi ip üzerinden olacak... tam anlatamamış olabilirm belki ama yardımcı olabilecek olan varsa harbi büyük sevaba geçer... =) şimdiden çokçok teşekkürler....
 
çalıştığın projede tcp protokolü gömülü olması lazım
sonuçta ethernet üzerinden veri tranferi olacak, olması içinde tcp protokolü olması şart, tabii bu sana kalmış iletişim protokolü olarak sadece tcp yok netbeui da kullanabilirsin.
 
Arkadaslar bunun gibi bir proje uzerinde bende calısıyorum.bende içinde TCP IP protokolu gomulu bir ARM işlemcisi kullanıyorum.benim problemimde bilgisayar tarafında.işlemciden gelen bilgileri bilgisayarda visual basic.net te nasıl alacagım.eger bir bilgiye ulasabilirseninz paylasırsanız sevinirim.
 
TCP/IP bir protokol degil, protokol ailesi. Oncelikle kullanacagin protokolu sececeksin. Muhtemelen TCP veya UDP olur. Sonra bu protokole uygun bir sunucu yazilimi hazirlayacaksin. Sunucu yazilimi, bir portu surekli dinler ve bu porttan gelen paketleri alip isler.

Bazi isler icin ozellestirilmis sunucu nesneleri, zaten hazir olarak mevcut. Ornegin bir web sunucu nesnesini 2-3 komutla kullanmaya baslayabilirsin.

"TCP, socket, server" kelimeleri ile arama yaparsan gerekli kaynaklara ulasabilirsin. Bu konuda kaynak sikintisi yok, rahatlikla bulabilirsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,223
Mesajlar
924,392
Kullanıcılar
451,591
Son üye
karaca001

Yeni konular

Geri
Üst