Isı sensör devresi

Bunlar pmw sinyali ile çalışıyor.
Sin için daha iyi. Yani ısıya göre ayalıyor ve PWM ile hız kontrol ediliyor. 2. ürünü alabilirsiniz. Motor akımı daha yüksek,, kullanımı kolay.
Fan motor hariç herşey içinde, başka birşey gerekmiyor.

Evet ama bendeki fanda pwm çıkışı yok DC fan ve %100 çalışırsa çok rahatsız ediyor birde anakartın gücü buna yetermi emin değilim 12 volt 1.8 akım 21 watt

Evet ama bendeki fanda pwm çıkışı yok DC fan ve %100 çalışırsa çok rahatsız ediyor birde anakartın gücü buna yetermi emin değilim 12 volt 1.8 akım

Bunlar pmw sinyali ile çalışıyor.

Peki tam olarak nasıl yaparım bu devreyi
Kasa fanı kullanın. Anakarttaki ısıya göre pwm kontrolü sağlayan çıkışı kullanın.
Rahat edin.

Son düzenleme:
Ne kadar çok devir, o kadar gürültü.
Siz nasıl uygun görürseniz.

Aslında aradığım devre bu şekilde bir devre fakat burada kestiremediğim birşey var
buradaki fan sıcaklıgın derecesi arttıkça hızlanıyor. Peki bendeki sıcaklık örneğin Max 40 derece diyelim. Ben fan 10 derece %25 20 derecede %50 30-35 derecede %100 çalışsın olayını nasıl yaparım. Videodaki arkadaş yapmış fakat kaç derecede fan %100 çalışıyor bunu nasıl anlarım ntc sensörü ilemi alakalı ?
Sensorle alakalı. Isı arttıkça direnç değeri düşer fana giden akım ve gerilim artar ve dolayısıyla fan da devir sayısı artar.

Video da kasa fanı örnek gösterilmiş.
Size de kasada bu tip fan kullanmanızı önermiştim. Ses yapmaz, kasa içi sıcaklığı devamlı dışarı atar
Bu fan da devre kurulmasına gerek yoktur .
Anakartta pwm çıkışlı Fan kontrolcü, kasa içi sıcaklığa göre devir ayarı yapar.

Sensorle alakalı. Isı arttıkça direnç değeri düşer fana giden akım ve gerilim artar ve dolayısıyla fan da devir sayısı artar.

Video da kasa fanı örnek gösterilmiş.
Size de kasada bu tip fan kullanmanızı önermiştim. Ses yapmaz, kasa içi sıcaklığı devamlı dışarı atar
Bu fan da devre kurulmasına gerek yoktur .
Anakartta pwm çıkışlı Fan kontrolcü, kasa içi sıcaklığa göre devir ayarı yapar.
Evet demek istediğinizi anlıyorum. Fakat bu egsoz fanı olmayacak custom sıvı soğutmanın radyatörüne yüklü bir hava çekmesini sağlayıp radyatörün daha çabuk soğumasını sağlayacak verimli ve stabil bir sıcaklığa ulasmamı sağlayıp verimli bir overclock yapabilmem için yani 25 dereceden başlayacak gerekirse CPU bloğunun su cıkısından yanı sıcak suyu radyatöre gönderen boruya NTC devresini termal macun ve Makaron yardımı ile sabitleyeceğim ve boruda hissedilen sıcaklık yükseldikçe radyatör'ü daha yüklü ve daha çabuk soğutmasını sağlayacak tabi böyle devreyi yapabilirsem.

Isı kontrollü devir olacaksa, işlemci kontrollü pwm devre gerekir.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,687
Kullanıcılar
452,390
Son üye
adem90913

Yeni konular

Geri