Isıtıcıda kavga çıkardı 15 milyon TL ile kayboldu

volcanoos

Katılımcı Üye
Katılım
20 Ara 2007
Mesajlar
2,532
Puanları
56
Isıtıcıda kavga çıkardı 15 milyon TL ile kayboldu
Yüzde 80 tasarruflu olduğu iddia edilen Vecta’nın yöneticileri kayıplara karıştı


Yıl başında tanıtılan ve moleküler ısı transferi ile yüzde 80 tasarruflu olduğu iddia edilen Vecta’nın yöneticileri 15 milyon TL ile ortadan kayboldu. Sadece 2.5 ay çalışan fabrikada işçilerin maaşı ısıtıcıyla ödenirken, fabrika ve şirket merkezinin telefonları yanıt vermiyor.

MOLEKÜLER Isı Transferi Sistemi (HeatPowercell) ile enerji alanında çığır açtıklarını belirterek alternatif elektrikli ısıtıcı pazarına iddialı giren Vecta’nın yöneticileri sırra kadem bastı. Beylikdüzü’ndeki fabrikaya kilit vurulurken, bazı işçilerin birikmiş maaşı ısıtıcı verilerek kapatıldı, pekçok işçi ve 200 bayi ise tedirgin bir bekleyiş içinde.

Vecta’nın üreticisi Baytek’in yöneticileri 2009 başında bir basın toplantısı düzenleyerek ısıtıcı alanında dünyada yeni bir çığır açtıklarını belirtti. Vecta’nın yüzde 80’e varan enerji tasarrufu sağladığı, tamamen yerli üretim ve Türk bilimadamlarının buluşu olduğu açıklandı. Sektörde yıllardır faaliyet gösteren rakipler ise böyle bir tasarruf oranının gerçekçi olmadığını iddia etti. Sektörde gerilim yaratan bu tanıtımdan bu yana 6 ay geçmeden ise şirket yöneticilerinin piyasaya yüklü borçla ortadan kaybolduğu iddia ediliyor. İddialara göre Baytek yöneticilerinin bayilerinden aldığı paraların yanında, piyasaya reklam ve tanıtım gibi harcamalarla 15 milyon TL borcu olduğu belirtiliyor.

Üretim durdu, işçi çaresiz

Reklamlarının döndüğü dönemde rekabetin gazete ilanlarına kadar taşındığı Vecta’nın fabrikasında ise üretimin aylar öncesinde durduğu ve ardından bir takım şirket yöneticilerinin ise sırra kadem bastığı iddiaları ortalığı karıştırdı. Bunun üzerine 14 Ocak’ta tanıtımı yapılan Vecta’nın üreticisi Baytek Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kuşbaygı, CEO İsmet Başgül ve diğer yöneticilerine ulaşmaya çalıştık. Ancak yöneticilerin cep telefonları kapalı, fabrikanın ve şirketin genel merkezinin telefonlarına ise yanıt veren yok.

Beylikdüzü’ndeki fabrikada 2008 Aralık’ta üretime başladıklarını söyleyen işçiler, üretimin Şubat sonunda durdurulduğunu, yaklaşık 150 çalışanın ise ücretli izne çıkarıldığını açıkladı. Fabrika çalışanları, Şubat ayından bu yana maaş alamadıklarını, geçtiğimiz hafta fabrikaya giderek yetkililerle görüşmek istediklerini söyledi. Ancak işçiler fabrikaya gittiklerinde kapıya kilit vurulduğunu gördü, yöneticilerin ise şehirdışında olduğu söylendi. Maaşlarını almak istediklerini söyleyen işçilere ısıtıcı ve radyatör verildi. Yaklaşık 6 bin ısıtıcının bir bölümünün 70’e yakın çalışana fatura karşılığı dağıtıldığını belirten bir vardiya ustası, “Orada muhatap bulamıyoruz. Şu anda fabrikaya kilit vurulmuş durumda. Haciz memurları da işlemlere başlamış” dedi.

“Ortağım aramış ama...”

Baytek’in Chicago’da bulunan ABD Bölge Müdürlüğü’nden de konuyla ilgili tatmin edici bir açıklama yapılamadı. ABD’de ulaştığımız Kemal Akman, yaklaşık 3 ay önce Baytek Başkanı Hakan Kuşbaygı ve CEO İsmet Başgül ile distribütörlük için görüştüklerini ancak sadece sözlü olarak anlaştıklarını söyledi. Akman, “Görüşmemiz hiç bir resmiyet kazanmadı ve imza atmadık. Sadece karşılıklı konuşmadan ibaret. İnternet sitelerine ABD Müdürlüğü olarak işyerimin telefonunu koymuşlar” dedi.

‘Üretime devam ediyoruz ama yerini neden söyleyeyim?’

BAYTEK Isı Teknolojileri A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve şirketin Almanya’da bulunan Avrupa Bölge Müdürlüğü’nde yöneticilik yapan Mahmut Çakır, iddiaları “Böyle bir durum yok” diyerek kabul etmedi. Berlin’in önemli iş merkezlerinden biri olan Esplanade Residence’da bulunan Baytek Nanotechnology AG’nin Yönetim Kurulu Üyesi Çakır, sorularımızı şöyle yanıtladı:

VATAN: Mahmut Bey, şirketinizin sayısı 200’e varan bayilerden para toplayıp kaçtığı konuşuluyor?

Mahmut Çakır: Bizim bu buluşumuz Almanya’da ortalığı, bilim dünyasını ayağa kaldırmıştır. Kimseye para filan takmış değiliz.

VATAN: Peki fabrikanın kapısına kilit vurduğu, çalışanlara maaşlarını ödemediği belirtiliyor...

M.Ç: Bizim fabrikamız üretime devam ediyor.

VATAN: Nerede efendim?

M.Ç: Neden söyleyeyim? Söyleyemem.

VATAN: Neden söylemiyorsunuz?

M.Ç: Bu konuyla ilgili 2 gün sonra basın bildirimi yapacağız.

VATAN: Peki şirketinizin ortakları ve yöneticileriyle görüşebiliyor musunuz? Biz bu iddiaları sormak istiyoruz ancak ulaşamıyoruz..

M.Ç: Ben de en son geçen hafta konuştum ancak bu akşam beni arayacaklarına dair e-mail göndermişler. Ben de onlara olayı sorarım. Ama kimseye borcumuz yok. 2 gün sonra açıklama yaparız.

03.06.2009 Çarşamba Vatan
 
M.Ç: Bizim fabrikamız üretime devam ediyor.

VATAN: Nerede efendim?

M.Ç: Neden söyleyeyim? Söyleyemem.

:D
 

VATAN: Mahmut Bey, şirketinizin sayısı 200’e varan bayilerden para toplayıp kaçtığı konuşuluyor?

Bilmediğim için soruyorum. Bu sektörde imalatçı, mal vermeden bayiinden peşin para mı alıyor ki? Yoksa teminat çeklerinin kırdırılması mı söz konusu? Bilgisi olan var mı?
 
arkadaşlar inanın hiç şaşırmadım. biz bunlara alışkın milletiz. :) gelen ile gidene hesap sorsaydık inanın dünyanın kralı olurduk
 
Uc kagıtcılık dedıklerı bu olmalı.Garıntılı olarak satılan malların sonu ne olçak acaba???
 
ALLAH Belalarini versin. :confused:
 
bende almayı düşünüyordum iyiki almamışım
Türkiyede doğru dürüst birşeyler yapıp adını dünyaya duyuran olmayacak mı ?
Hep böyle olaylarla mı anılacak türkün adı?
merak ediyorum doğrusu....
 
Bir de siyasi mi teknik mi anlayamadığım erke dönergeci diye birşey çıkacaktı ki hala ses seda yok kendilerinden???
 

Forum istatistikleri

Konular
129,069
Mesajlar
922,982
Kullanıcılar
451,347
Son üye
mrosleon

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst