Isıtma sistemi kablo seçimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eengmert
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eengmert

Üye
Arkadaşlar merhabalar ,
Bugün cami alttan ısıtma sistemi sistemi kurulumu yaptım.Yük 15A reziztif. Kablo seçimi olarak 20m 2x6mm nyy seçimi yaptım fakat kablo 1.5 m eksik kaldı bende eksik kısmı 2x2.5mm ttr ile ekledim .Kablo biraz ısındı ama öyle aşırı değil .sizce nasıl bir yol izlemem gerekiyor sisteme revizyon yapmaz isem bir sıkıntı olur mu ?

Arkadaşlar merhabalar ,
Bugün cami alttan ısıtma sistemi sistemi kurulumu yaptım.Yük 15A reziztif. Kablo seçimi olarak 20m 2x6mm nyy seçimi yaptım fakat kablo 1.5 m eksik kaldı bende eksik kısmı 2x2.5mm ttr ile ekledim .Kablo biraz ısındı ama öyle aşırı değil .sizce nasıl bir yol izlemem gerekiyor sisteme revizyon yapmaz isem bir sıkıntı olur mu ?
güzel insan, burada iki olası tane yaklaşım var.
1- optimist bir yaklaşım, yahu yaptım oldu, çalışmam da demiyor, sal gitsin. yarın öbür gün sıkıntı çıkarırsa bakarız. tabii buradaki sıkıntı dediğimiz sadece sigorta atması değil. yangın riski, birisi çarpılır filan..
2- pesimist bir yaklaşım, Allah kitabında derki, ben sizlere kullanasınız diye akıl verdim. işini ya adam gibi hakkıyla yap yada hiç yapma. yarım yamalak, geçici çözümle bitirdiğin bir iş ileride bir vebal oluşturursa umarım sorumluluk alabilirsin. kabul edebilirsin.

güzel insan, burada iki olası tane yaklaşım var.
1- optimist bir yaklaşım, yahu yaptım oldu, çalışmam da demiyor, sal gitsin. yarın öbür gün sıkıntı çıkarırsa bakarız. tabii buradaki sıkıntı dediğimiz sadece sigorta atması değil. yangın riski, birisi çarpılır filan..
2- pesimist bir yaklaşım, Allah kitabında derki, ben sizlere kullanasınız diye akıl verdim. işini ya adam gibi hakkıyla yap yada hiç yapma. yarım yamalak, geçici çözümle bitirdiğin bir iş ileride bir vebal oluşturursa umarım sorumluluk alabilirsin. kabul edebilirsin.
Teşekkürler üstad

1-Ülkemiz dahilinde uygun boyutta ve malzemede klemens, doğru ebatta kablo ek pabucu ( sülye-yüksük) , pabuç sıkma pençesinin bir araya geldiğini görmedim. Bu yüzden klemens tavsiye edemem. Kablo ek mufu kullanın diyeceğim ona da sıkma pensesi lazım. Büyük ihtimal çekiçle ezersiniz. Onu da tavsiye edemiyorum. Yapabileceğim tek tavsiye ek malzemesi kullanmadan yapılan ve eml lerde de öğretilen kablo eklerinden birini yapıp, daha sonra ek yerine lehimde uygulayın. Tabi ki sonrasında izolasyon.
2- Kesit değişimi konusunda arkadaşların cevapları doğru. Ellerine sağlık.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,235
Son üye
ramazanatas

Yeni konular

Geri