Ben ce de kaçak akımlar da esneme olmalı çünkü her makine sonuçta bir kaçak oluşturur ama Türkiye deki yönetmelik mi sıkıntılı yoksa AB ve ABD de aynı mı bilmiyorum.
Bu nedenle gerekli tip de kaçak akım kullanılsa bile zaman zaman açmalar olabiliyor.
Ama yine söylüyorum ki kaçak akım hayat kurtarır mutlaka her evde ve tesiste mutlaka olmalı Türkiye deki
Elektrik abonelerinin hepsinde kaçak akım olsa yangınların yüzde 90 ı önlenebilir.
Başıma bir olay geldi bir fabrika da gece vardiyasında çalışırken çok büyük bir sağnak yağış nedeniyle çatı çöktü.Sorumlu mühendis geldi tavandan içeri su doluyor du.Mühendise dedim ki:Su alan yerlerden benim tesisatını çektiğim bölgede asla sorun olmaz ama eski tesisatın olduğu yerlere asla kimse yaklaşmasın kaçak olsa kesecek bir koruma yok diyebilmiştim.
İlla makine içinde bir kaçak olacakmış gibi düşünüyorsunuz elektrik işini peki benim başıma geldiği gibi sel olsa kaçak akım olmayan tesisatta elektrik nasıl kesilecek?Su direk kısa devre yapmaz direnç gösterir bu da bir tehlike değil mi?
Kablo kesitlerimize gôre kaç tane prize doğru
Sigorta takılıdır acaba?Benim gördüğüm pek çok fabrika da 2,5 kabloya 40 A C sigorta takılı
Ama sel olan bir tesiste 1A değeri olan kaçak akım olsa bile tesisi koruyacaktır