zurnab arkadaşım,
İso ile ilgili danışmanlık hizmeti veren yerlerden yardım alabileceğiniz gibi konu ile ilgili kaynak yayınlardan faydalanarak kolaylıkla kendinizde hazırlayabilirsiniz. Yıllar önce biz Türker hocanın kitabından yararlanmıştık.L
çalştıgınız kurumdaki mevcut uygulamaları tespit ettikten sonra standart şartlarını karşılamayan uygulamaların standart şartlarını karşılayacak düzenlemeler yapılarak standarta uyumlu hale getirilmelidir.
Örnegin; satınalma işlelerinde üretim bölümünün ihtiyacı olan bir girdi ürünün gerekli onay alınıp tedrikçiden teminedilerek üretim bölümüne ulaştırılması dögüsü içindeki bir satın alma prosesinin standart şartını saglayabilmesi için , ürünü tedarik eden tedarikçinin bu ürünü tedarik etmekteki performansının ölçülmesinin yapılıyor olması gereklidir,
Vasıfsız bir elemana lehim yapma işini ögreterek kalifiye eleman durumuna getirip lehim işlerinde çalıştırabilirsiniz.Bu egitim sürecidir ancak elemana verilen egitim ile lehimleme işini istenen evsafta yapıp yapmadıgının ölçülmesi, test edilmesi durumunda standart şartlarını karşılayan bir egitim verilmiş olur.