Türkiye dünyadaki yeri açısından fiziksel olarak her açıdan çok önemli bir pozisyondadır. Bunlardan en önemlisi de güneş potansiyeli, Türkiye'nin yıllık ortalama Güneş Işınımı 1303 kWh/m2yıl, ortalama yıllık güneşlenme süresi ise 2623 saattir. Bu rakam günlük 3,6 kWh/m2 güce, günde yaklaşık 7,2 saat, toplamada ise 110 günlük bir güneşlenme süresine denk gelmektedir. 9,8 milyon TEP (ton eşdeğer petrol) ısıl uygulamalara olmak üzere yıllık 26,2 milyon TEP enerji potansiyeli mevcuttur.
Peki biz bu değerlere sahip bir ülke iken neden bunu şu ana kadar kullanamadık ? Bir örnek verecek olursak Almanya’da neredeyse 30 yıldır enerji üreten güneş enerji santralleri mevcut, Türkiye’de güneş enerjisinin yeterince ilerlememesinin tek nedeni vardı o da maliyetinin yüksek olması ve kurulan sistemi 10 yılın üstünde bir sürede amorti etmesiydi şu anda bu süre 6-7 yıla kadar indi ve güneş enerjisi yatırımı hem ülke için hemde kurulum yapan kişi için çok cazip bir yatırım haline geldi, kullanılan panellerin 25 yıl performans 10 yıl da işçilik garantisi olduğunu düşünürsek bu yatırımı yapmamamız için hiçbir sebep yok zaten devlet bu enerjiyi sizden alacağına dair söz verip 10 yıllık sözleşme yapıyor. Bu sözleşmeler her 10 yılda bir yenileniyor.
Biz Aktif Solar Enerji Sistemleri olarak Projelendirme, Kurulum, Devreye Alma anahtar teslim projeler yapıyoruz. Detaylı bilgi için lütfen bizimle iletişim kurun...