Jenaratör

yavuz55700

Üye
Katılım
11 Ara 2011
Mesajlar
92
Puanları
1
Yaş
38
herkese kolay gelsin

fabrikada jenaretör yok gelecek jenaratörcü geçici olarak 2 tane 2.5 kw lık jenaratör göndermiş jenaratörden monefaze çıkışı var jeneratörün monefazesinden normal bir pirize taksam devreye girermi jenaretör pirize taktıktan sonra çalıştırsam jeneratörü adp panosunda herhangibi sorun yaşatırmı acaba aydınlatma ve pirizleri elektrik gittikten sonra çalıştırmam lazım nasıl yapacam bilgim yokta
acil
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Monofaze jeneratörlerde nötr olmaz. Her iki çıkışta da elektrik bulunur. Toplamda 220 v. olur.
Bu haliyle mevcut tesisata bağlayamazsınız. Şebeke elektriği kesilse bile şebeke nötürü kesilmez. Jeneratörü herhangi bir prizden bağladığınızda şebeke nötürü ile çakışır.
Jeneratör çıkışını dağıtım panosundan bağlantı yapmalısınız ve gelen şebeke nötürünü de ayırmalısınız.

Yalnız anlayamadığım bir nokta var. Fabrika için sadece 2 adet 2,5 kw.lık jeneratörmü kullanacaksınız ?
 
jenaretörün hem monefaze hem trifaze çıkışı var ben bunu nasıl devreye alırım peki başka şekilde olabilirmi
 
sayın ŞEF nasıl oluyor acaba iki kutuptada enerji varsa nötrü nerden alıyor
 
Trifaze jeneratörlerde nötr bulunur. Alternatörü 3 bobinli ve bağlantısı yıldız bağlı olduğu için yıldız noktası nötr olur. Onun için trifaze jeneratörde 3 faz ve nötr bulunur. Ama monofaze jeneratörde sadece 2 çıkış olduğu için her ikisi de faz dır ve toplam gerilimi 220 v. olur.
Şöyle örnek vereyim. Bir trafo düşünün, girişi 220 v. çıkışı 110 v. olsun. Trafo girişinde 1 faz, 1 nötr vardı, peki trafonun 110 v. çıkışında hangi uç nötr olur ? Burada nötr olmaz değilmi, her iki uçta da elektrik görürüz.

Gelelim yavuz5577'nin sorununa ;
Trifaze jeneratörden sadece monofaze kullanacaksa, monofaze çıkışında bir faz bir nötr olur. Ama bu monofaze bağlantıyı panoya yaparken gene de şebeke nötürünü ayırmak zorundasın. Pano beslemesi trifazemi, monofazemi bilmiyorum. Şayet monofaze ise bir adet 2 kutuplu kutup değiştirici 1-0-2 pako şalterle işi çözersin. Hem şebeke faz-nötürünü hemde jeneratör faz-nötürünü şaltere giriyorsun ve faz çıkışını sigortalara, nötürü de nötr barasına bağlıyorsun.

Şalterin 1 pozisyonunu şebekeye, 2 pozisyonunu jeneratöre ayarlarsın. 1'de iken şebekeyi kullanırsın. Şebeke kesildiğinde şalteri 2 konumuna alırsın ve jeneratörden beslersin. Böylece şebeke nötürü ile jeneratör nötürü çakışmamış olur.
 
2.5 kva generatörtü kim trrifaaze yapmış ? nasıl yapmış oda ayrı bir merak konusu 2.5 kva nerede trifaze oluyoırmuş yani sorunun ciddiyetle sorulduğuna yada ciddi veri verildiğine hiç inanmıyorum ama sef arkadaşıma teşekkür ediyorum genede iyi nitetle cevaplamış
 

Forum istatistikleri

Konular
129,173
Mesajlar
923,922
Kullanıcılar
451,525
Son üye
ituran20

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst