jenartör devreye girince oluşan hasar

leaderx

Üye
Katılım
22 Ara 2011
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
40
merhaba arkadaşlar;

bulunduğum fabrikada Şebeke elektriği gidip jenaratör devreye girince plazma kesicinin elektronik kartlarındaki kondanstörler patlıyor bu her elektrik gidip jenaratör devreye girdiğinde oluşuyor ne gibi bir önelm almam gerekir
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Plazma kesicinin girişine uygun güçte bir kontaktör ile bir timer takınız. Timer enerji geldikten bir süre sonra kontaktörü enerjilendirsin diye düşünebiliriz.

Ancak bu kondansatör patlamalarının nedeni ne olduğunu tesbit etmeden sadece fikir öneri olarak sunulmuştur.

Sorun jeneratörün kendisinde de olabilir. İlk çalışma esnasında çıkış voltajını stabil vermiyor olabilir. Yani jeneratörünüzde arıza olabilir.
 
Leadrex Merhaba;
Jenaratör devrede iken jenaratör çıkış voltajı ve çıkış frekansını ölçtünüz mü, jenaratör avr kontrol sisteminde veya dizel makina devir ayarlayıcı sistemde hata olabilir bu hatalar voltaj ve frekans dengesizlikleri sorununu meydana getirir.
Jenaratörün sağlam olarak belirlenen sınrlarda voltaj ve frekansı her yük çıkışında sabit tuttuğundan emin olmalısınız aksi halde daha büyük sorunlara neden olabilir.
Naçizane tavsiye hassas elektronik cihazlarının beslemesini mümkünse online ups üzerinden sağlamakta fayda var bazen şebeke elektriğinde bile beklenmedik sorunlar çıkabiliyor.
Kolay gelsin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…