emodiyator
Profesyonel Üye
Herkese iyi geceler uzun süredir kafamı kurcalayan bir konuda aklıma bir fikir geldi sizlerle paylaşmak istedim.Yorumlarınızı bekliyorum.Hepimizin bildiği gibi gerek mesken aboneleri gerekse de resmi kurum ve ag. abonesi olan müşterilerde çok büyük bir sorundur, jeneratör çalışırken sayacın yazması durumu.Forumda bu mesele ile ilgili bir çok konuyu inceledim sonuç olarak ortak fikir her aboneye ayrı transfer panosu ayrı hat çekilmesi gibi çözümler sunulmuş fakat maliyet yüksekliği nedeniyle bir çok kişi bu sorununa çözüm üretememiştir.Kendim bir devre tasarladım bu konuyla ilgili ;
Devrede klasik olarak şebeke ve jeneratör kontaktörlerinin çıkış uçlarının bara yada kablo vasıtasıyla şöntlenmesi durumu bu konuda çözüm üretmeyi zor hale getirmektedir.Bu nedenle iki kontaktör arasındaki kısa devre barasını iptal ederek sayaca ters ten enerji vererek yükün sayaçtan önce kalmasını sağlayarak sayacın yazmadığına kanaat getirdim.Bu devre 1 sayaç için tam çözüm çoklu bir fazlı aboneler için ise 6 aboneye 1 kontaktör le sorun çözülüyor.Eğer daireler 3 fazlı ise her daireye 1 kontaktör sorunu çözüyor.Devreyi ekliyorum alta inceleyelim
Devrede klasik olarak şebeke ve jeneratör kontaktörlerinin çıkış uçlarının bara yada kablo vasıtasıyla şöntlenmesi durumu bu konuda çözüm üretmeyi zor hale getirmektedir.Bu nedenle iki kontaktör arasındaki kısa devre barasını iptal ederek sayaca ters ten enerji vererek yükün sayaçtan önce kalmasını sağlayarak sayacın yazmadığına kanaat getirdim.Bu devre 1 sayaç için tam çözüm çoklu bir fazlı aboneler için ise 6 aboneye 1 kontaktör le sorun çözülüyor.Eğer daireler 3 fazlı ise her daireye 1 kontaktör sorunu çözüyor.Devreyi ekliyorum alta inceleyelim