Siz diyorsunuz ki gelin bana ders verinKendinize tribün taraftar oluşturmayın, kapalı yerde ise kıvılcımla patalr tamam, fakat benim de sorularıma cevap vermenizi beklerdim. Haydar Dümen konularına vakıf olmanızı beni ilgilendirmez cevap hakkı kendisindedir.
Kime soruyorsunuz soruyu bülent beySöylediğim ortada, sorularıma cevap istiyorum bedava ders de verseniz kulakligimi takar müzik dinlerim. Ukalalik yapmak çarpıtmak yerine bilmiyorsanız bilmiyorum demek çok mu zor!
Delik tikaninca kapalı kap olmuş olmuyor mu? Tüpten ne farkı oluyor? Dışarıdaki kivilcimla nasıl etkilesuyor açıklayın bilimsel teknik laflara gerek yok, sokaktaki vatandaşın anlayacağı dil yeterli. Yine tüp veya doğalgaz tesisatı nasıl oluyor dışarıda mutfak ta lamba anahtarıyla da oynasak çakmak da yaksak patlama olmuyor. Araç motoruyla örnek vermeme gerek var mı?
Tamam bu soruyu bana sorduğunuzu ve cevap almak istediğinizi anlıyorum ve size cevap veriyorum.Delik tikaninca kapalı kap olmuş olmuyor mu? Tüpten ne farkı oluyor? Dışarıdaki kivilcimla nasıl etkilesuyor açıklayın bilimsel teknik laflara gerek yok, sokaktaki vatandaşın anlayacağı dil yeterli. Yine tüp veya doğalgaz tesisatı nasıl oluyor dışarıda mutfak ta lamba anahtarıyla da oynasak çakmak da yaksak patlama olmuyor. Araç motoruyla örnek vermeme gerek var mı?
Sayın Bülent Bey Şarj ve Deşarjın ne olduğunu gayet iyi bilirim ...Kimyadan anladığınızı bilmiyordum ... Gerçi siz şarjdan anladığınızdan deşarj esnasında nasıl tepki verdiğini de bilirsiniz. YG ile şarj olmuşsa neden o anda değil de şimdi su koyvermiş peki?
Evet, servisin söylediğini aktariyorum; aküler boşaldığında veya ömrü bittiğinde patlıyormus. Eğer ki sisteme bağlı en az iki akü varsa ve bunlardan biri patliyorsa diğeri de mutlaka değiştirilmelidir yenilenmelidir dedi.Bugün jeneratörü denemek için manual start vermek üzere butona bastığımda kulaklarım çınnn etti ve kuvvetli patlama oldu. Duman dağıldıktan sonra baktım hemen dibim de ki akü patlamış. 2 adet 12v seri bağlı akülerden biri. Jeneratörün orta direği olmasa beni mahvedecek. Neyse bizim amire durumu anlattım. Yedek akü getirtti. Onu taktım, ben biliyorum bir daha patlayacak. Akünün öyle kolaylıkla patladığı nerde gorulmus, neyse gittim trafo odasından jeneratörün beslediği yerin enerjisini kestim. Tam devreye girecekken yine kuvvetli bir patlama ortalık duman ve asit kokusu. Servis çağırdık bakalım. Arıza neymiş yazarım yine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?