Jeneratör Beslemesinde Kaçak Akım Rölesini Devre Dışı Mı Bıraksam

arkadaşlar şebekenin nötrü ile jeneratörün nötrünü ayırmak sakıncalı mıdır? Dezavantajları nelerdir?
 
Aynı akımda 4 kutuplu kontaktör kullanabilirsin ancak bobin beslemesinin nötür'leri j.k kendi nötüründen ş.k kendi nötüründen olması gerekir ayrıca jeneratör kontrol panosunda da nötürlerin ayrı olması gerekmektedir.
iyi çalışmalar.
 
Arkadaşlar benimde bir sorunum var o da şöyle
Bir otel de 4kutuplu shnider motorlu şalter ile transfer sistemini yaptık.jeneratör devreye girip sonra şebeke elektriği devreye girdiğinde katlardaki bazı kaçak akım röleleri atıyor.sistem ana panoda kurulu.transfer sisteminden sonra önce panodaki 300ma kaçak akım rölesine giriyor.sonrada kattaki 30ma kaçak akım rölesne gidiyor.kaçak akım girilinden gelen hatt kaçak akım çıkışını etkilermi acaba. Bu arada şebeke gelip gittiğinde atmiyor.şebeke gitti -jeneratör çalıştı kaçak akım atmıyor.şebeke gelip jeneratörü devreden çıktığında kattaki kaçak akım rölelerinden bazıları atıyo.acaba neden olabilir
 
Ben sıze şöyle yardımcı olmaya çalışayım. Ana panodan 300 ma kakr inden çıkan kolon hattı dırek katlardaki Sigorta (dağıtım) kutusuna 30 ma ye girer çıkışlar sıgortalara dağıtılır. Bu arada nötrler her iki durumda da rölelere girip çıkmak zorunda. Çekilen linyelerde topraklama ile temas durumu olmamalıdır. Fazlar ve nötrler guzelce bantlanmalı izole edilmelidir; nötr binanın sıvasına bile temas etse nem ve rutubetten de olsa zaman zaman atıyor. Kolay gelsin.
 
Şöyle izah edeyim,bina da tek saat ile besleme var 14 kat için ana panoda her kat için 300ma kaçak akımrölesi ve Sigorta çıkışı var .burdan giden hatlar kattaki 30ma kaçak akım rölesine gidiyor.30ma kaçak akım rölesi de kattaki sigortalara dağılıyor.jeneratör transfer sistemi ana panoda yani kaçak akım sisteminden önce kurulu .sistem tesisatı ve topraklaması gayet düzgün normal şebekede iken zaten atmıyor.şebekeyi kesiyoruz jeneratör devreye giriyor sonra şebeke şalterini açıp jeneratörden. Şebeke hattına döndüğünde katlarda 30ma kaçak akım rölelerinden bazıları atıyor.atan kaçak akım cihazları katlarda .yani beslemeleri bodrum katta
 
Hepsi aynı marka mı bu röleler bazılarının ma leri dandik olma olasılığı var.
 
Hakiki Siemens marka ise sorun olmaması lazım . Aklıma gelen tek şey jeneratör çalışıp dururken bir titremeden dolayı topraktan veya betondan temas mı ediyor olsa diğerlerinde de aynı olmalı ,rölelerin klemens vidalarında gevşeme olma olasılığı olabilir mi? Siemensler alman siemesi deyil mi? Çin malı olanlar deyildir umarım.
 
Aynı hatta 300ma kak rölesi atmıyor.işin enteresan tarafı kaçak akım rölesine gelen transfer sistemi kaçak akım rölelerinden önce zaten.şebeke jeneratör transferini shnider 4kutuplu motorlu şalter ile yapıyoruz.bu sistemin çıkışından önce 300ma e girip sonra kattaki 30ma e besleme gidiyor.kaçak akıç cihazlarindan bazıları atıyor.yani diyelimki 20 dağıtım sigortası varsa 5veya 6 tanesi atıyor. Normal çalışmada kaçak akım atma durumunyok.kaçak akım cihazlarini ölçüm cihazlari ilede ölçtük .değerleri tam tutuyor.yani kaçak akım cihazlarinda ve tesisatında hiç sorun yok.kaliteli bir tesisatı var yani. Atma olayını şöyle bir daha tarif edeyim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…