denemek parayla değil dene istersen ama dikkat et dokunmadan önce iyi düşün ve elinin tersiyle dokunMerhaba arkadaşlar trifaze veya monofaze jeneratörün fazı ile toprak arasında potansiyel fark var mıdır yani herhangi bir faza dokunursak herhangi bir çarpılma olur mu?
Cevabınız için teşekkürler ancak gerilim farkı vs başka bişey sormuyorum sadece jeneratörün toprak ile herhangi bir elektriksel bağlantısı olmadığı için devresini insan vucudunu kullanarak topraktan tamamlarmı sormak istediğim bu yani çalışan bi jeneratör çarpar mı (sadece tek faza deymek şartı ile iki faza deyince neler olacağını bende biliyorumjeneratörlerin gerilim farkı yoktur sadece yıldız noktası farklıdır
SAYGILAR
Sonuç olarak çarpar mı çarpmaz mı çarparsa neden çarpar çarpmazsa neden çarpmaz teknik liseye gidiyorum ve bu tür konular bende merak uyandırıyor yani denizden okyanustan anlamambence bu şuna benziyor bir denizde yakaladığım balığı okyanusa salsam yaşar mı gibi bir soru
Eline bir adet avometre alıp bir ucunu toprağa diğer ucunu jenaratörün bir fazına temas ettir.Eğer gerilim görmüyorsan dokunmanda zarar yok.Yok eğer gerilim değeri okuyorsan,jenaratörün gövdesine iç elektrik devresiyle teması var.Uzak dur.Normal şartlarda topraklama yapmaz isen çarpılmazsın...
* haraketli bir manyetik alan içersisnde sabit duran iletken üzerinde gerilim indüklenirSonuç olarak çarpar mı çarpmaz mı çarparsa neden çarpar çarpmazsa neden çarpmaz teknik liseye gidiyorum ve bu tür konular bende merak uyandırıyor yani denizden okyanustan anlamam