O zaman bir jeneratör uzayda (atıyorum) 10kw lık bir aleti sürekli çalıştıracak enerjiyi üretebilirmi.?
Ben emin değilim.
10KW lık bir güce direnebilecek bir DESTEK NOKTASI bulabilirsen.
10KW lık bir kinetik enerji ile jeneratörü döndürebilirsen.
10KW lık enerjiyi uzayda da jeneratörle üretebilirsin.
Jeneratörün uzay boşluğundaki başı boş elektronları toplamasından bahsediyorsanız sizde jeneratörün bir topraklama ihtiyacını kabul ediyorsunuz demektir.. Yanlız uzayda 1metre küpte ortalama 1 atom bulunduğu göz önüne alınarsa elektron toplamadaki sıkıntı ortaya çıkar bu durumda dünyada kullandığınız manyetik alan ve sarımla uzayda aynı performansı elde edemeye bilirsiniz... Çünkü bir amper akım elde etmek için saniyede 6,25*10^18 adet elektron geçmesi gerektiği kabul edilir....Saygılar
Bu bilgileri nereden edindin bilmiyorum ama biraz araştırmanı tavsiye ediyorum.
Uzay boşluğundaki başı boş elektronlardan bahsetmedim. Uzay boşluğunda bir manyetik alan oluşturulmasından ve bu manyetik alan içerisindeki iletkenlerin hareketi ile
Elektrik elde edilmesinden bahsettim.
Jeneratörlerin topraklanması ise dünyaya özgüdür. Konu ile ilgili değildir.
Eğer birşeyleri ifade etmek istiyorsan uzaydaki UYDU'ların ve haberleşme sistemlerinin topraklanmasını inceleyebilirsin
Elektronlar ve moleküller uzayda hareket edebilirler. Eğer böyle bir hareket mümkün olmasaydı mars görevine giden araçlarla bağlantı kurulamazdı.
Şimdi diyeceksin ki elektromanyetik alanlar
Bir elektromanyetik alan elektrik alanıdır. Yani bir vericiden çıkan dalgalar, uzaktaki bir bobinde indüklenerek bu bobin içerisinde bir gerilim yaratırlar. Bu bobin örneğini ANTEN olarak ta tahayyül edebiliriz. Sonuçta bir iletkendir.
Elektromanyetik alanlar ile mıknatıs alanı arasında ne fark vardır.?
Elektromanyetik alanlar frekansa göre değişken yoğunluk gösteren bir manyetik güç alanıdır. Değişken bir manyetik alan içerisindeki bir iletkende de değişken bir gerilim oluşmaktadır.
Mıknatısın manyetik alanı ise durağandır. Durağan bir manyetik alan içerisinde bulunan bir iletken üzerinde bir gerilim indüklenmez. Bu iletkeni hareket ettirmek gerekmektedir. (Ya da mıknatısı)
BİLİMSEL TEST:
Demir çekirdekli bir bobin temin ediniz. Bu bobine DC akım verip yakınına bir bobin daha koyarak bu bobin üzerindeki indüklenen gerilimi ölçünüz. V=0 olacaktır.
Aynı bobine belli genlikte AC gerilim uygulayınız. Yakındaki bobin uçlarında belli bir gerilim olduğunu rahatlıkla ölçebiliriz.
Aynı testi uzayda da yapsan, marsta veya bir başka gezegende de yapsan sonuç değişmeyecektir. Manyetik alan üreten bir üretecin manyetik alanları uzay boşluğunda da yayılmaktadır. Bu yayılma olmasaydı, gezegenler arası haberleşme asla mümkün olmazdı.