sonsuzevren33
Üye
- Katılım
- 6 Ocak 2013
- Mesajlar
- 129
- Puanları
- 1
- Yaş
- 39
Mörfi kanunuÇin ata sözü der ki çalışıyorsa kurcalama...
Bi şeyleri yanlış anlıyoruz sanırım...Akü meselesini anlamadım.Bu saviniza katilmiyorum.
Bir devrede giris akimi ne ise cikistada akim aynidir. Değişmez. 1 amper yuk çeken bir cihazin girisi cikisi 1 amperdir. Degisemez.
Aciklama icin ornekleyeyim. Mesela bir 12 volt akunuz var. Buna 1 amper guc harcayan lamba bağladınız. Bu lamba akiye baglandiginda isik yayacaktır. P = V x I dan 12x1= 12 watt iisik elde ediyoruz.
Mutlaka araba kullaniyorsunuzdur yada jenerator kullanmissinizdir. Akunuz kullandikca hafifliyormu kutlesinden kaybediyormu? Yada bir jenerator aldiniz 1 ton agirliginda bu jenerator kullandikcq hafifliyormu?
Anlatimimda verimden bahsetmedim Elektrik nedir hakkinda temel bilgiyi veriyorum.
Degirmen örneği verdiniz. Bu degirmene saniyede 1 metrekup su giriyor. Peki cikistan neden 1 metrekup su alamıyoruz? Bu su atomlari nereye gidiyor? Burada nukleer bozulmaya ugratip proton ve notronlarina mi ayiriyoruz ayirsak bile cikan proton ve notronlari nerede saklayacağız?
Sanirim sizin akliniz bir elektrik devresi ve bu devreden aldigimiz is sonucu aciga cikan enerji konularinda kafaniz karismis.
Jeneratorler uretigi enerjiyi hareket enerjisini elektron akisina cevirir. Enerjiyi yoktan var etmez yada elektronlari baska bir olgu yada maddeye cevirmez. Ruzgar gulu olsun benzinli yada dizel jenerqtor olsun hepsi hareket enerjisini elektrik enerjisine çevirir.
Yasinizi ogrenebilirmiyim?
Bende sizin savınıza katılmıyorum.12watlık lambanın çıkışına aynı lambadan seri bağlarsanız lambalar sırayla sönüklerşir.
Elektronlar ne oluyor sorusuna tabiki protona falan dönüşmez ama güç oluşumu sırasında artık devrede kalmaz ve serbest kalabilir ,çalıştırdığı sistemin bünyesinde sabit kalıp ordan toprağa akabilir v.s..ama muhakkak kayıp olacaktır..Burdaki kayıplar ölçülemeyecek kadar küçük olduğu için boşalan bir akünün kütlesini yada ağırlığını ölçemeyiz. 1ton abartı olmuş.
Ama bir sistemde güç oluşturan kuvvet sistem çıkışında aynı olamaz bu verimlilik kanunu yada termodinamik kanununda da böyledir.Saygılar.
Arkadaşım kurduğun cümleyi konumuz ile alakalı düşündüğümde ben o anlamı çıkardım ben öyle birşey demedim diyorsun bende aynen cümleni yazdım demişsin....Senin bilgi birikimin isığında mı böcüklerden bahsediyorsun? Ne alaka ne diye bu kadar abarttın? Katılmıyorum dersın olur biter....Yezaini açıklarsın bende katılmıyorum derim. Bir de adam aşağılıyorsun ayıp...Tabii anlamayabilirsin Çünkü temel olarak bilgi birikimin yok.
Ben illa uzayda başı boş elektronlar bulunacak diye bir kavramdan bahsettim mi?
Ya da uzayda başı boş dolaşan bir kişi vardır dedim mi
Uzaya bir elektron gönderirsen başı boş dolaşabilir. Veya bu elektron bir manyetik alana rastlarsa yön değiştirebilir. Yani manyetik alanlardan etkilenebilir.
Haberleşme sistemlerini ele alalım.
Marstan bir telsiz sinyal gönderiyor. Ben o sinyalleri dünyadan alıyorum. Bir anten ile alıyorum. Yani bir iletken çubuk ile.
Peki aynı yayını AY'dan veya jüpiterden alamazmıyım.? Veya taaa OORT BULUTU'ndan bir yerlerden alamazmıyım?
Yani bu haberleşme mantığında marstan gelen şeyler böcükler mi? Akıl almaz yerlere gidebiliyor veya herhangi bir yerden alınabiliyor
Uzayda devasa bir mıknatıs var diyelim. Yakınında bir bobini uygun açı ile çevirirsek bobin üzerinde elektrik akımı oluşmaz mı? Mıknatısın manyetik alanı uzayda yok mu olacak