acemipicci
Üye
Arkadaşlar,
400 volt çıkışlı jeneratörümüzü ,Ynd11 bağlantı grubu olan bir step up trafoyla 34,5kv a çıkarıp şebekeyle paralel çalıştıracağız... Burada bir not yorumları artırabilmek için ön bilgi;
-Jeneratörümüz çıkışı yıldız bağlı,
-Ynd11 sargılı step up trafo AG tarafı üçgen bağlı
-Ynd11 sargılı step up trafo OG tarafı yıldız bağlı...
Bu bilgiler ışığında sorum şu; ben jeneratörümden 3 Faz çıkıp L1,L2,L3 olarak step up trafo AG buşinglerine gidiyorum. Fakat jeneratörümün Yıldız noktasını bağlayacak bir yerim olmadığı için bu noktada en uygun çözüm nedir?
A) Yıldız noktasını açık bırakmak ?
B)Yıldız noktasını bina koruma toprağıyla birleştirmek
B) Yıldız noktasını ayrı bir kazıkla topraklamak?
Konuya jeneratör AG tarafında olası bir faz toprak arızasını bertaraf etmek olarak bakınız...
Şimdiden yorumlara teşekkürler kolay gelsin herkese
400 volt çıkışlı jeneratörümüzü ,Ynd11 bağlantı grubu olan bir step up trafoyla 34,5kv a çıkarıp şebekeyle paralel çalıştıracağız... Burada bir not yorumları artırabilmek için ön bilgi;
-Jeneratörümüz çıkışı yıldız bağlı,
-Ynd11 sargılı step up trafo AG tarafı üçgen bağlı
-Ynd11 sargılı step up trafo OG tarafı yıldız bağlı...
Bu bilgiler ışığında sorum şu; ben jeneratörümden 3 Faz çıkıp L1,L2,L3 olarak step up trafo AG buşinglerine gidiyorum. Fakat jeneratörümün Yıldız noktasını bağlayacak bir yerim olmadığı için bu noktada en uygun çözüm nedir?
A) Yıldız noktasını açık bırakmak ?
B)Yıldız noktasını bina koruma toprağıyla birleştirmek
B) Yıldız noktasını ayrı bir kazıkla topraklamak?
Konuya jeneratör AG tarafında olası bir faz toprak arızasını bertaraf etmek olarak bakınız...
Şimdiden yorumlara teşekkürler kolay gelsin herkese