jeneratör

erdvil

Üye
merhabalar arkadaşlar resimde görüldüğü gibi tesisat bire bir aynıdır. 1 0 2 şalter yardımıyıla jeneratörü nasıl bağlayabilirim.şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Scan4.jpg
    Scan4.jpg
    78.1 KB · Görüntüleme: 79
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Saygıdeğer abimiz Sn. Şef geçen hafta bunu anlatmıştı bu aratın

sayın abim benim kafama takılan tek şey şalter ortak faz ucu sigorta girişlerine bağlıyoruz peki elektrikler geldiğinde sigortalara giren Şebeke gerilimi ile jeneratör gerilimleri çakışmayacakmı?gerçekten kafam çok karıştı.benim çizdiğim tesisata göre net olarak bi açıklama yapmanız mümkün olurmu açık bi şekilde yardımcı olur iseniz gerçekten çok teşekkür ederim.

bi zahmet bulsan okusan kafanda soru kalmayacak. Fazı sigortadan sonra alt/üst nötr de birleşen kümeden tek telle pakoya bağla. Neden çakışsın, bağlantı doğru olduktan sonra? misal jen sol tarafta olsun Pako1, şebeke 2 de ev tesisatı 0 da ortada yani birini açmadan diğerine geçemezsin.

Burada asıl önemli nokta, jeneratör çıkışı her iki sayaç çıkışına da bağlanacak mı ? Yoksa sadece bir sayaç çıkışına mı bağlanacak, ya da 2 jeneratör mü kullanılacak ?
Bunları cevaplarsanız bir çözüm bulunur.

yok hocam sadece 2 sayacın çıkışınıda bağlanacak jeneratör çünkü önceden 2 dükkan imiş duvarı kırlıp tek dükkan olarak kullanılmaya başladığı için 2 sayaç kullanılıyor. zaten 2 sayacın toplamında 2 tane soğutucu dolap ve 20 adet 36w floresan var birde takarlarsa ufo takıyorlar. artı jeneratör devreye alındığında soğutucu dolaplar kapanacak. 3000w lık jeneratör hocam kullanacağım.

Sayın erdvil.
Bunun için 2 adet 2 kutuplu enversör pako şaltere ihtiyacınız var.
Her sayaç çıkışındaki hem fazı, hem de nötürü şalterin bir girişine bağlıyorsunuz. Diğer sayaç çıkışını da diğer şaltere bağlıyorsunuz. Jeneratör çıkışlarını da her iki şalterin diğer girişlerine paralel bağlıyorsunuz. Şalterlerin ortak çıkışlarını ayrı ayrı önceden bağlı oldukları sigorta panosuna giriyorsunuz.

sayın şefim sizlerin bilgileriniz ile ve kendi billgilerimle bu işi aydınlığa kavuşturup sonuca vardık.herkese teşekkür ederim özellikle sizin daha önce bu konu hakkında yapmış olduğunuz açıklamalar doğrultusunda sonuca ulaştım.aşağıdaki resimdeki gibi bağladım sorunsuz bir şekilde işi tamamlamış olduk.

Ekli dosyalar

• Scan4.jpg
    Scan4.jpg
    73.3 KB · Görüntüleme: 34
Sorunu çözmüş olmanıza sevindim.
3 fazlı enversör şalter kullanmak benim de aklıma gelmişti ama sayaç çıkış nötrlerini birleştirmek sakınca doğururmu emin olamadım. Onun için 2 şalter önermiştim.

sayın şefim 2 sayacın nötrlerini ortak bağlamamda ne gibi sorunlarla karşılaşblirim.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,692
Kullanıcılar
452,397
Son üye
otomasyon1es

Yeni konular

Geri