Jeneratörlerin bodrum katlara yerleştirilmesi ve montajı

Merhaba arkadaşlar çalıştığım plazada jeneratör garaj girişinde yani binanın dışı sayılır buraya dedektör taktırmak istiyoruz (yurdışından gelen denetciler istediler) Böyle bir zorunluluk varmıdır?Varsa sadece duman dedektörü takmak yeterlimidir?Çünkü yazın çok sıcak oluyor jeneratörde çalıştığı zaman aşırı ısınıyor.Dedektör devreye girer.Bu konuda herhangi bir yasa varmıdır.Teşekkürler.

Jeneratörler stop ettiklerinde anlık olarak odadaki hava sıcaklığı 100C yi geçebiliyor. Bu takdirde yangın ikaz ve önleme sistemi varsa devreye girebiliyor. Çözüm olarak
1. Jeneratörün soğutma amaçlı çalışma süresi artırılabilir;
2. Dedektör firması ile konuşulup ikaz sıcaklığı yükseltilebilir.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Jeneratörlerde genellikle silindirler tekli veya ikili olarak ayrı silindir kafasında imal edildiğinden tamirleri için yerlerinden sökülmelerine gerek olmayabilir. Bu takdirde bina yapım aşamasında jeneratörü bina içine koyup bina inşaatına devam edebilirsiniz.
Sizin çözmeniz gereken;
1. Yanma havası ve soğutma havası girişi;
2. Ilık hava çıkışı
3. Egzost gazı çıkışı
dır.
Motor ve alternatör kataloglarında bunlar ile ilgili verileri bulursunuz. (Debi ve basınç kayıpları)
Ancak bu kadar söyleyebilirim. Her montajın şartları kendisine özeldir. Projeye bakmadan başka şey söylenemez. Zaten konuya cevap yazan değerli arkadaşlarda aşağı yukarı benzer şeyleri söyleyebiliyorlar.
 
Anladım teşekkürker benim asıl ögrenmek istedigim aslinda jenerator odasiyka ilgili bir sartname varmidir
 
Yani dedektör olacak acil stop butonu dışarıda olcak yangin tupu olcak gibi seyler
 
Mühendislik Proje firmalarında çok kaliteli jeneratör şartnameleri var. Onlardan isteyebilirsiniz. Bende bir bakayım. Kendi veri bankamda var mı varsa iletişime geçeriz.
 
Burada gerekli şartname yazmış arkadaşımız!
 
Ustam 100 derece çok yüksek bir sıcaklık değil mi?sizin jeneratör odanızın hava sirkilasyonu bence yeterli değil!Soğutma fanınız ya yok yada yeterli değil!Bence bu konuda gerekli çalışmayı yapınız!Sonuçta jeneratör ün elektrik kablo bağlantıları ve panolar zarar görebilir!Yanlış mı düşünüyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…