JRS1 D13 termik röle

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Değerli ustalarım herkese iyi akşamlar. Kurumumuzda kombilerin harici sirkilasyon motorları her motora ayrı olmak üzere bir adet pako şalter bir adet kontaktör bir adet termik role üzerinden sürülmektedir.
Aşağıda fotosu verdiğim JRS1 D13 marka termik roledir.
Bu rolenin test butonuna bastıgımda anlık kontaktörü bırakıyor tekrar kontaktör çekiyor. Normalde bu butona bastıgımızda termik role açması gerekir tekrar reset butonuyla devreye almamız gerek miyor mu?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2026-01-06-19-36-40-882_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2026-01-06-19-36-40-882_com.android.chrome.webp
    62.3 KB · Görüntüleme: 17
Sağdaki mavi buton tornavida ile döndürülüyor.

Hemen yanında A yazar. A auto reset. Onu manual pozisyonda olması lazım.
Serkan ustam onu manuel olarak pozisyona getirmeyi denedim. Getirdiğimde reset butonu geriye bırakıyor. Ama sistem yine normal çalışıyor. Manuel haldeyken test butonuna basıyorum anlık kontaktör bırakıp tekrar çekiyor ve çalışmaya devam ediyor.

Başka termik role modellerine yotubeden baktıgımda autoda veya manuel pozisyonda olsun test butonuna bastıktan sonra termiğin tekrar devreye alması için muhakkak reset tusuna basılması gerekiyor.

Termik Kontaktörü bıraktırdığında mühürleme
Çözülüyor olmadsı, tekrar start vermeden çalışmaması gerekir. Ayrıca bu termik rolleri
tarih oldu normalde mkş kullanılması gerekir.

Start Stop yok. Pako var. Mühürleme pako şalterde olur mu ki? Diyelim ki mühürleme var kontaktör çekiyor ama termik çıkış veriyor.
Otomatikte tekrar çekmesini anlarım çünkü anlık çekip bırakır bimetal parça ısınmamış çünkü. Ama reset manuel pozisyonda termik nasıl çıkış veriyor anlamadım
Bu madelin nette satışı bir iki sitede var ama çalışmasını anlayamadım.

Arkadaşlar bir durumu gözden kaçırmışım. Benim bastıgım stop butonu. Test butonu maviyle işaretlediğim yer olmasın? Mavi okun üstünde test yazıyor. Şimdi fark ettim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2026-01-06-19-36-40-882_com.android.chrome (1).webp
    Screenshot_2026-01-06-19-36-40-882_com.android.chrome (1).webp
    62.4 KB · Görüntüleme: 8
Tüm sirkülasyon pompalarının termik rölesi
bu şekil mi yoksa sadece bunamı özel.

Tüm sirkülasyon pompalarının termik rölesi
bu şekil mi yoksa sadece bunamı özel.
Hepsi bu model. Yarına fotosunu atayim size. Kablolar pano ne hale gelmiş.
Bir de birşey daha sormak istiyorum. Termik attığında NC ve NO lar tersine dönüyor ama güç devresinde enerji akışı devam ediyor değil mi?

61mgmzUZMRL._AC_UF350,350_QL80_.webp

Test solda.

Bu model Güç akışını kesmez.

Kırmızı butona çalışan sistemde basarsanız sistem durur. Basmayı bıraktığınız zaman sistem çalışır.

Mavi olan manual otomatik reset opsiyonu.

Termik attığında kırmızı buton dışarı çıkar. Basarsanız resetler.

Test için solda test tırnağı ile test edebilirsiniz.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,230
Son üye
sabri erdogan

Yeni konular

Geri