Köprü diyot paralellenir mi?

Yani, paralellemek akımı iki katına çıkarmaz
Aynı marka, model köprü diyotlar paralel kullanılır ve akımı artırır. (İki katına çıkartır- iki kat akım çekilir)
Ancak;
İç dirençleri aynı ise kullanılır.
İç dirençleri farklı ise, düşük dirençli olan diyottan fazla akım geçeceğinden, diyot arızalanır.
Önerilmez.

Son düzenleme:
Şimdi söyle söyleyim değerli büyüklerim zaten hali hazırda akıllı inverter dediğimiz 11kw inverter var ve bunun içinde şarj kontrol cihazı da var fakat şöyle bi durum var inverterin üreticisi 11kwlik inverter alıyorsanız 33 kwlık jenaratör ile şarj etmeniz diye bir şey yapmış yani 10kwlık jenaratmr taksam bile voltajlarda dengesizlik oluyor şarj etmiyor anında kesiyor bu şarj kontrol cihazi 90-500volt arası çalışıyor(dc) elimde 10 kwlık jenaratör ile acyi dcye cevirip inverteri güneş paneliymiş gibi algılatıyım diyorum.
IMG_5468.jpeg

yüksek akım kapasiteli ürünleri seçmelisin . 380 v asenkron motor sürücüleri içerisinde ac voltajı önce dc ye çevirip tekrar ac voltaja çevirir. o tip soğutuculu diyotlardan istifade edersiniz. köprü diyot kurarsınız. paralel yapma ihtiyacı olmaz . önceki mesajlarda diyotların iç direnci farklı olanların akım oranları farklı olur şeklinde yorum da yapıldı . bende o yoruma katılıyorum. özdeş olmayan iki diyot paralelde farklı akım yükü oluşturur.

yüksek akım kapasiteli ürünleri seçmelisin . 380 v asenkron motor sürücüleri içerisinde ac voltajı önce dc ye çevirip tekrar ac voltaja çevirir. o tip soğutuculu diyotlardan istifade edersiniz. köprü diyot kurarsınız. paralel yapma ihtiyacı olmaz . önceki mesajlarda diyotların iç direnci farklı olanların akım oranları farklı olur şeklinde yorum da yapıldı . bende o yoruma katılıyorum. özdeş olmayan iki diyot paralelde farklı akım yükü oluşturur.
Teşekkür ederim sağollun dediğinizi yapıcağım.

Jeneratörünüzün çıkışı tek faz mı yoksa üç faz mı?

Şimdi söyle söyleyim değerli büyüklerim zaten hali hazırda akıllı inverter dediğimiz 11kw inverter var ve bunun içinde şarj kontrol cihazı da var fakat şöyle bi durum var inverterin üreticisi 11kwlik inverter alıyorsanız 33 kwlık jenaratör ile şarj etmeniz diye bir şey yapmış yani 10kwlık jenaratmr taksam bile voltajlarda dengesizlik oluyor şarj etmiyor anında kesiyor bu şarj kontrol cihazi 90-500volt arası çalışıyor(dc) elimde 10 kwlık jenaratör ile acyi dcye cevirip inverteri güneş paneliymiş gibi algılatıyım diyorum.Ekli dosyayı görüntüle 113295
Akü grubunuzun gerilimi, kapasitesi nedir? Keşke sistemi baştan ayrıntılı olarak yazsanız! İnverterin gücünün sisteme bağlanacak jeneratör kapasitesi ile nasıl bir ilişkisi var anlamadım? Gerekli gerilimi (volt) sağladıktan sonra aküleri şarj etmeli. Mantiken düşük güçte olan jeneratör yavaş şarj eder diye beklenir. Bahsettiğiniz gibi DC'ye çevirerek de panel girişinden şarj etmek mümkün (hangi yöntem daha verimli araştırılmalı!). O konuda üretici bir şey söylemiş mi? Yani toplam gerilimi sağlasanız da şu kadar watt-saat (wh) güce ulaşmasanız sistem çalışmaz gibilerinden???

Jeneratörünüzün çıkışı tek faz mı yoksa üç faz mı?
tek faz
Akü grubunuzun gerilimi, kapasitesi nedir? Keşke sistemi baştan ayrıntılı olarak yazsanız! İnverterin gücünün sisteme bağlanacak jeneratör kapasitesi ile nasıl bir ilişkisi var anlamadım? Gerekli gerilimi (volt) sağladıktan sonra aküleri şarj etmeli. Mantiken düşük güçte olan jeneratör yavaş şarj eder diye beklenir. Bahsettiğiniz gibi DC'ye çevirerek de panel girişinden şarj etmek mümkün (hangi yöntem daha verimli araştırılmalı!). O konuda üretici bir şey söylemiş mi? Yani toplam gerilimi sağlasanız da şu kadar watt-saat (wh) güce ulaşmasanız sistem çalışmaz gibilerinden???
şöyle acıklıyım 3 adet 51.1 volt 100 amper lityum batarya var burada 455 wat 12 adet güneş paneli var ama kış aylarında bazen havalar uzun süre kapalı gidince jenaratör ile takviye yapılması gerekiyor fotoğrafta görünen 11 kw inverter fabrika cıkısı 2 katı invertör ile sarj edilmesi gerekiyor diye ibare verilmiş teknik servisle konuştum fabrikayla konuştum ama cözüm bulamadılar.Bizde düşündük böyle diyotlu bi sistem yapalım 10 kw jenaratör ile denediğizde frekansta sıkıntı olduğu için sarja geçmiyor ama daha farklı bi sistemi 50 kwlık jenaratör ile test ettiğimizde sorunsuz ettiğini gördük.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,305
Kullanıcılar
453,569
Son üye
cinergy

Yeni konular

Geri