Küçük Bir Tesla Coil Deneyi

Tesla kimdir araştıran varmı
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Tesla kimdir araştıran varmı

arkadaşım nette ufak bir araştırma yaparsan bu kişinin nikinin elektroniğin çok önemli bir ismi olduğunu anlarsın,böyle bir soruyu sorabilecek cürrette olman hiç bir şey bilmediğini gösteriyor,yazık

bildiğimiz 3 fazlı asenkron motorların mucidi ayrıca elektrik enerjisisnin yüksek gerilimle iletimi ve dahası bu dahi tarafından insanlığa kazandırılmıştır,
lütfen soru sorarken biraz araştıralım iş olsun diye yazı yazmayalım.

nikola tesla

bu linki okursan elektrikçi olmayanların yorumları bol miktarda var.

----

Mesajınızda kullandığınız ifadelere dikkat ediniz. Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Düzenleme: Roboelektronik
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
amatör olarakta olsa evinde atölyesinde amatörcede olsa
tesla bobiniyle uğraşan arkadaşlar lütfen bilgilerinizi
deneyimlerinizi paylaşınız.

tesla coil ring var örneğin eğer incelerseniz
daldan dala atlayan bir süreç yokmu bizde bunu yapan deneyen
ve bizlerle paylaşmak isteyen.
yeni şeyler ,görüntüler vs.
 
nikola tesla hırvat olduğu için amerikalılar tarafından ikinsi sınıf insan muamelesi görmüş edisonun bilgilerini kendi bilgisiymiş gibi gösterdiği AC nin babası.

bu arada bizim de bir tesla coil çalışmamız var yani daha yeni başladık. labaratuvarda işten vakit buldukça üzerinde çalışıyoruz ama biraz büyük bir şey olacak gibi :)
bittiğinde sizlerle paylaşırım
 
emir kolay gelsin ve acaba çalışmanızın son durumu nedir?
 
Selam arkadaşlar. Tesla hakkında yardıma ihtiyacım var. OG enerji ile çalışan motorların ve HES jeneratörlerin bobinlerini test etmekte kullandığımız bir tesla coil kullanmaktayız. durum şu test etmek istediğimiz bobin sargılarının ucuna dijital göstergesinden kontrol ederek trimpot yardımı ile istenilen yüksek gerilimi uyguluyoruz ve izolasyonun sağlamlığını test ediyoruz ancak şu anda tesla dan yüksek voltajı alıyoruz ama dijital göstergesinden değer okuyamadığımız için kaç volt verdiğimizi anlayamıyoruz ve fazla olursa bobine zarar verebiliriz. elektronik kartın elemanlarını inceledim dijital göstergeleri de değiştirdim ama sonuç aynı. Devreyi takip ettiğimde göstergenin bilgi aldığı bir uç tesla bobinine gidiyor ama nasıl alıyor bilemiyorum acaba bu üretilen yüksek voltajı küçük bir değerle okuyarakmı gösteriyor yoksa başka bir şeymidir. sizce bu tür sistemlerde dijital gösterge tesla coil in ürettiği enerjinin miktarını nasıl okuyarak bildiriyor hata nerede olabilir.
 
merhaba

tesla coilde sonucta bir trafodur.sekonder çıkışındaki gerilimi ölçmek için
uygulanabilecek en mantıklı yol çevirme oranı belli yüksek empedanslı bir gerilim trafosudur.yada gerilim bölücü dirençler olabilir ama sonucta yüksek gerilimden dolayı büyük boyutlu olmak zorunda.acaba dediğiniz uç gerçekten nereye bağlı
ölçü aletine gelen bir sensör ucu tesla coil deki gerilimlere dayanmaz.
bunu hemen her elektrikçi anlar.34.5 volt gerilimi ölçmek için gerilim trafoları var
buna benzer yöntemle üretilen gerilim ölçülebilir.
 
emir kolay gelsin ve acaba çalışmanızın son durumu nedir?

iş yoğunluğumuzdan dolayı bir süre askıya aldık. en kısa zamanda tekrar başlayacaz.

ilgilendiğiniz için teşekkür ederim
 
selam manyeto kardeş dediğim cihazın kumanda ve göstergelerin bulunduğu ayrı bir kutusu tesla bobininin ve şişe tarzı kondansatörlerinin bulunduğu ayrı bir kutusu var. kumandadan gelen uç tesla bobininin kutusundaki üzeri silikonla kapatılmış presli bir bobin gurubuna giriyor bu gurubun kalın izoleli sanırım yüksek gerilim çıkışlarıda kondansatörlerden dolanarak çıkış ucumuza geliyor. ben kontrol kutusuna gelen göstergenin ucunu sökerek ayrı bir kaynaktan 5 volt besleyip bir trimpot yardımı ile voltajı değiştirdiğimde gösterge değer gösteriyor yanı anladığım bu tesla bobininin içnde ayrı bir sargı ile göstergenin beslemsini mi yapmış çıkış voltajı yükseldikçe oda mı göstergeye aynı orantıda değişken bir değerde voltaj üretiyor. eğer böyle ise bu bobin gurubu presli olduğu için sökmemde imkansız gibi.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,312
Mesajlar
925,223
Kullanıcılar
451,760
Son üye
urasrahmi74

Yeni konular

Geri
Üst