Eveeeet CNC'ye çevirme işlemi sonuna geldi gibi birşey. Youtube'a videosunu yükledim ama evden çıkarken aceleyle yüklediğimden emin değilim. İşyerinden de Youtube açılmıyor. Yani kontrol edemiyorum yüklenmiş mi.
Neyse daha sonra linki tekrar yollarım. Yaklaşık 3-4 aydır uğraşıyordum (her ay belli miktarda bir bütçe ayırdığım için bu işe). Breakout kartı ve 36V power supply'ı Ebay'dan aldım. 4.5N step motor kullandım. Yapımda karşılaştığım zorluklar şunlar oldu: *Motorların makinaya adaptasyonu için yaptırdığım parçalar tam istediğim gibi olmadı. *Ebay'dan sipariş ettiğim power supply ın gelmesi 1 aydan fazla sürdü. *Bu benim ilk yaptığım CNC olduğundan ve CNC'ler hakkında yeterli bilgi sahibi olmadığımdan bayağı bir araştırma yapmak zorunda kaldım. *Mach 3'ün konfigürasyonu sırasında herşey normal görünüyordu, I/O'ları konfigüre ettiğim halde pulse ve dir sinyalleri gelmiyordu. Meğer default olarak tanımlama sayfasında Port 0 geliyormuş, halbuki gerçekte kullandığımız port 1. Düzelttikten sonra düzeldi.
Yaşadığım zorluklar bunlar oldu. Bu ay sırada makinanın mengene ve pens takımlarını alıp deneme amaçlı birşeyler yapmak var.