kül olan komp panosu

metehan

Üye
Katılım
15 Tem 2008
Mesajlar
85
Puanları
1
Yaş
53
ikiyıl kadar önce kompanzasyon panosunda tadilat yaptım yeni yönetmeliğe göre bir yıl kadar takip ettim oranlar panoda herhangi bir problem yok bir yıldırda pek bakmıyorum hafta içi kompanzasyon panonusu tamamen yandı
önce bir iki paplama sesi duyulmuş müdahalede geç olmuş kondansatörlerden çıkmış olabilirmi.şimdiden teşekkür ederim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
nasıl bir kompanzasyon sisteminiz vardı? harmonik filtresi var mıydı? kondansatörlerin voltajı nedir acaba?
 
harmonik filitre yok kondansatörler kondaş 400 volt 30 kvar lık sistem entes röle sıemens sigortalar telemekanik kontaktörler kondaş kondansatör..
 
S.A konpanze sistemindeki kontaktorler dirençli mi ? Kondastorler dısındaki malzemeler uygun seçilmesi kablaj sig vs harmonik filitre olması kondastorun patlama olasılıgını azaltır sanayi bolgesinde isen dış harmonik oluşumunu engellemek için mutlaka filitre kullanmalısın, yanlıs malzeme seçimi mi ? yoksa harmonik etki mi ?
 
Geçmişolsun, butür analizlerde sebep sonuç ilişkisi önemli. Kondansatör patlaması genellikle (yüksek voltaj, anahtarlama şekli, ömür azalması sebeplerinden dolayı) sonuçtur, sebep için parçaları ve sistemi incelemenizde fayda var. Yapışık kontaktörler, yüksek voltaj belirtileri vs.
 
Merhaba yaklaşık 6 ay önce benim başıma geldi kademelerimden 1 tanesi alev aldı ve farkedilerek söndürüldü .Olayın sebebini araştırdım gece saatinde meydana gelmesi sebebiyle civardaki aldığımız elektrik voltajlarının fazlar arası 410 Volta kadar çıkması en önemli sebeb olduğunu ,sistemimin yükünün tam yükte çalışması ve harmoniklerin arması olduğunu,kompanzasyon kondansatörlerinin ömürlerinin tamamlamak üzere olduğunu (Akımları ve ısıları ölçüldü),Diğer bir ayrıntı kompanzasyon panomda ısıyı dışarı atmak için fan sisteminin olmadığını tesbit yaptım sonuç olarak hepsini ayrı ayrı değerlendirerek çözümünü yaptık.
 
harmonikler her nekadar sorun oluştursada tadilat yaptıktan 1 yıl sonra pano yandığını göz önünde bulundurarak sanki kondansatörden kaynaklanıyor gibi (benim düşüncem bu)kontaktörler kompanzasyon kontaktörleri değil ise kondansatörlerin ömürlerini kısaltmasına sebebiyet vermektedir.ömrü kısalan kondansatör görev yapamıyor yada patlıyor v.s. zaten kompanzasyon kontaktörlerinin asli görevi bu kondansatör ömrü uzatmak.ömrü uzayan kondansatör ün verimi değerinde olur.(büyük ihtimalede kondansatörlerinizde kutu tipi...tüp kondansatörler kutu tiplerine nazaran patlama yapmıyor)
 
ilginize teşekkür ederim arkadaşlar.panoda herhangi bir analiz yapamadım zira yazdığım gibi pano kül olmuş. sadece yanma aşağıdan yani kondansatörlerin dizildiği bölümden başlamış.kablolamadan olduğunu sanmıyorum şalt malzemeden kaynaklandığına ihtimal vermiyorum.bütün malzemeler kendini kanıtlamış markalar. büyük bir olasılıkla kondansatör patlamasından meydana gelmiş.yeni panonun yerini değiştirip göz önünde bir yere koyuyorum.harmonik filtre çok etkenmidir bu gibi durumlarda? lütfen beni aydınlatırmısınız...
 
Genelde yanğın kondansatörlerin bağlantı uçlarının gevşemesinden oluşur(plastik takozlarda bağlantıların gevşemesi)gevşeyen bağlantı yerinin ısınmasından plastik takoz alev alıyor, bu yüzden belli aralıklarla bağlantılar elden geçirilmelidir.Yanan kondansatör gruplarının bağlantı yerlerine bakarsanız eridiğini görürsünüz.
Kolay gele
 
kablo kesikleri sigorta secimi kondansatör ve bara secimi dogru vede kontaktörler kondansatör kontaktörü ise.. bunlar tam dogru anlamda secilmişse yuksek gerilimden olma olanagı yoktur. şirketteki bazı elektronik malzemeler yanma olanagıda mevcut.. göz önünde tutuyorum dediklerimi bir sıkıntı olmaz.. yukarda soylediklerimi dikkate al.. yapışık kontaktör bir ihtimal diye bilirim..tozlu ortam ise.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…